Skip to main content

FRANEKER - LEEUWARDERWEG 8 a 8801 BV

Onze Gall en Gall staat in het mooie stadje Franeker. Een van de parels van de elfsteden. Een mooie winkel met een ruim assortiment.

Natuurlijk zijn wij trots op onze lokale producten waaronder onze eigen Frjensjerter lijn. En ons plaatselijke biertje het Planetenbier. Dit biertje is vorig jaar geboren, bij het 350 jarig bestaan van het Planetarium van Eise Eisinga. En natuurlijk niet te vergeten ons Frysk Hynder, een mooie whisky uit de distileerderij van Us Heit. Wij staan dagelijks voor je klaar voor een goed advies, een mooi cadeau. En over een cadeau gesproken... Wist je dat we zelf hele mooie cadeautjes maken , wat jij wenst... wij maken het voor je. 

Elke
Sinds februari 2020 werk ik met veel plezier bij Gall & Gall Franeker en ik voel me hier als een vis in het water. Wat mij aantrekt en nog steeds verrast is dat, ondanks de grootte van dit bedrijf, we dat kleinschalige gevoel blijven overbrengen aan onze klanten. De diversiteit van ons assortiment en het adviseren hierin, maakt dat mijn werk − iedere keer weer − als een feestje voelt.
Mijn voorkeur gaat uit naar wijn en dan met name de Oude Wereld. Hierin is de Elzas mijn favoriet,  alhoewel de Viña Salceda Rueda Verdejo sinds kort toch wel een beetje mijn hart heeft veroverd. 
Vriendin en oud Gall-collega Anna heeft ooit gezegd: “Geluk is niet te koop, wijn wel en dat is toch bijna hetzelfde.” En hier ben ik het helemaal mee eens, santé! 


Marianne
Hallo, mijn naam is Marianne. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Gall & Gall Franeker. Ik heb hier in de loop der jaren veel kennis opgedaan en nog steeds is er veel bij te leren op het gebied van dranken.
Het mooie van dit vak is om klanten advies te geven over wat voor drankje het best past bij een bepaald gerecht, maar ook het helpen bij het uitzoeken of samenstellen van een cadeaupakket vind ik erg leuk om te doen. 
Zelf drink ik ook wel eens een heerlijk glaasje rode wijn. Mijn favoriet is de Ironstone Old Vine Zinfandel, een heerlijke, smaakvolle wijn.


Martin
Sinds september 2019 werk ik bij Gall & Gall Franeker en dit doe ik met veel enthousiasme en plezier. Als echte wijnfanaat mag ik graag alles van en over wijn weten en proef ik ook graag van alle soorten. Een glaasje wijn drinken op zijn tijd sla ik dan ook zeker niet over. Mijn favoriete wijn is de Gran Reserva van Faustino, een opvallende fles met zijn mat grijze jasje en gele etikettering.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.