Skip to main content

GOUDA - LEKKENBURG 13 A 2804 XA

 

Gall en Gall Gouda Bloemendaal is een vrij grote winkel in het winkelcentrum van Gouda Bloemendaal. Ons team bestaat uit 5 enthousiaste mensen die altijd met plezier samenwerken en de klant te woord staan. 

Andre is de winkelmanager van deze winkel, hij werkt inmiddels al weer meer dan 30 jaar bij Gall en Gall, dit doet hij met veel enthousiasme. Daarnaast staat hij altijd klaar voor de medewerkers en dat maakt hem tot een zeer goede filiaalmanager. Adviseren is aan André besteed, als je al ruim 30 jaar in de drankhandel werkt dan bouw je zelf een aardige kennis op van wat er allemaal te drinken is in de winkel. Klanten zijn bij hem dus aan het goede adres om een lekker wijntje bij een speciaal gerecht uit te zoeken. Zijn plezier in het adviseren straalt ook naar de andere medewerkers door, elke dag valt er weer wat nieuws te leren en dat maakt het werk zo uitdagend. 

Simone werkt hier meer dan 2,5 jaar. “Ik ben hier begonnen omdat ik een bijbaantje wilde voor naast mijn opleiding. Inmiddels is het niet meer een bijbaantje maar een echte parttime baan geworden. Ik heb er veel plezier in om hier te staan omdat de mensen ervoor zorgen dat ik word geënthousiasmeerd om zoveel mogelijk te laten weten over een wijn. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om verhalen achter de wijn te ontdekken en aan de klant over te brengen. De Gall en Gall koorts is bij mij inmiddels zo in mijn hoofd geslagen dat ik onlangs een eigen bedrijf ben begonnen in het geven van high wines en high beers met dranken uit het assortiment van Gall en Gall. Dit omdat ik tijdens de werkzaamheden heb gemerkt dat echt nog niet iedereen een “kenner” is. Wat enorm zonde is want er zijn zoveel mooie verschillende wijnen.” Simone is de winkelleider in het verkopen van klantenkaarten, komt er een klant voorbij dan is de eerste en meteen ook de belangrijkste vraag: “heeft u een klantenkaart?” Zo ja, dan kiezen we natuurlijk een leuke wijn uit het assortiment van de kaarthouders(met haar favoriet: De Whales’ tale) uit. Zo nee, dan legt ze eerst de voordelen ervan uit om vervolgens het aan de klant over te houden of die geïnteresseerd is. 

Sell werkt hier nu ook al ruim 1,5 jaar. Sell is net als alle andere collega’s enorm gedreven in het vragen om een legitimatiebewijs. De term NIX 18 is in deze winkel van groot belang en dit is dan ook de reden waarom we extra streng zijn in controle. Kom je Sell tegen dan kom je er niet omheen je legitimatiebewijs te laten zien. Heb je hem niet bij je dan is dat heel jammer maar dan moet ze je toch vragen de winkel te verlaten. Daarnaast heeft Sell voorheen op evenementen gestaan voor diverse grote drankennamen zoals: Bacardi en Captain Morgan. Het is dan ook haar passie mensen te helpen in het mixassortiment. Daarbij kan ze je gelijk een leuk cocktailreceptje meegeven, het mixje wordt namelijk natuurlijk het allerlekkerste op het moment dat die met de goede drank wordt gecombineerd. 

Ricardo werkt hier nu meer dan een jaar. Ricardo is de echte verkoper van ons team. Zoekt de klant een flesje dan denkt Ricardo meteen mee om te zorgen dat het complete menu is voorzien van wijn. Daarnaast is Ricardo in de maand januari 3 weken naar Zuid-Afrika geweest. Hier heeft hij zelf de wijngaarden van Wolf Blass bezocht, en natuurlijk waren er daar ook diverse wijntjes om te proeven, niet geheel onbelangrijk natuurlijk! 

Rosan werkt ongeveer een half jaar voor Gall en Gall. Rosan is net als alle andere collega’s enorm gedreven in het vragen om een legitimatiebewijs. Daarnaast is het een echte “inpakker”. Rosan zorgt ervoor dat cadeaupakketten er al leuk en ingepakt bij staan zodat het voor het grijpen staat. Hier verzint ze de leukste combinaties mee. 

Kortom Gall en Gall Gouda Bloemendaal is een leuk en gezellig filiaal, met daarbij een goed oog voor de klant. We zijn allemaal gedreven in het werk, ondanks dat het voor sommige een bijbaan is. Drank is echt onze hobby en we willen er dan ook graag meer over weten en er mee bezig zijn. 

Om ons team wat beter te leren kennen hebben we een kort interview opgesteld.

Wat maakt het werken bij Gall en Gall leuk en uitdagend?

André: Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier bij Gall en Gall. Het leukste onderdeel is de klanten adviseren wat bij de maaltijden het beste gedronken kan worden.

Simone: Werken bij Gall en Gall betekent iedere dag een nieuwe uitdaging, namelijk ervoor zorgen dat de klant tevreden de winkel uitloopt. Elke klant daagt uit omdat iedereen andere ideeën heeft. Zo hebben we bijvoorbeeld een stel dat regelmatig buffetten organiseert en waar wij er voor zorg moeten dragen dat de juiste wijnen bij de gerechten worden gekocht. Wat ik zelf vooral heel belangrijk vind is ervoor zorg dragen dat de klant zelf ook daadwerkelijk met meer kennis de winkel uitgaat. En daarin doen we net dat beetje meer! 

Sell: Werken bij Gall en Gall maakt het voor mij een uitdaging om mensen met een lach de winkel te laten verlaten. Gall en Gall is daarnaast ook heel vernieuwend in assortiment en decoratie waardoor het elke aktiewissel een verassing is wat we nu weer mogen doen. 

Ricardo: Ik ben zo een beetje opgegroeid binnen Gall en Gall omdat mijn vader mij als kind al meenam naar de winkel. Het werken bij Gall en Gall vind ik leuk omdat ik door mijn vader al veel heb geleerd van de dranken en het nu dan ook kan toepassen in de praktijk. 

Rosan: Ik werk nu een aantal maanden bij Gall en Gall en leer nog iedere dag bij gedurende het werk. Niet alleen van collega’s, maar ook onze klanten zorgen ervoor dat mijn kennis wordt vergroot. 

Wat is je lievelingsdrank in de winkel en zou je dan ook zeker aanraden?

André: Ik zelf geniet graag van een mooi glas whisky, waarvan de Balvenie Doublewood mijn favoriet is. De lange afdronk en de kruidige smaak maken het naar mijn inziens tot de lekkerste whisky.

Simone: Ik vind dit een lastige vraag, ik kan namelijk niet zo goed kiezen. Als ik wel zou moeten kiezen dan zou ik gaan voor de dessertwijn van Recioto. Deze heerlijke rode dessertwijn heeft een mooie soepele smaak en is dan ook perfect te combineren bij een lekkere reep chocolade. Een heerlijk wijntje om ’s avonds na een dag had werken onderuitgezakt mee op de bank te liggen. En natuurlijk de Whales’ tale sauvignon blanc, het echte sprookje van Nieuw-Zeeland. 

Sell: Ciroc Red Berry is toch wel mijn favoriet. Deze lekkere zoete vodka is lekker in combinatie met een 7-up. Mixjes zijn aan mij namelijk zeker besteed! 

Ricardo: Captain Morgan is toch wel mijn favoriete donkere rum. Lekker voor in de cola tijdens een gezellig avondje met vrienden. Daarnaast is die vaak ook leuk geprijsd wat hem extra aantrekkelijk maakt. 

Rosan: Een echte aanrader is de rode wijn van het wijnhuis Palo Alto. Heerlijk bij een hoofdgerecht met rood vlees, maar zeker een smaaksensatie met een versgebakken chocolade brownie. Ook de dessertwijn van Pedro Ximinez is een heerlijke sherry voor bij het dessert. Zet hem even in de koelkast en hij wordt lekker stroperig! Genieten maar…

Waarom zijn wij de leukste Gall en Gall van Nederland?

André: Gall en Gall Gouda Bloemendaal heeft een zeer klein maar enthousiast team, dat er is voor de klant, maar ook zeker voor elkaar. We leren elke week nog van elkaar.

Simone: Gall en Gall Gouda Bloemendaal is de leukste Gall en Gall van Nederland omdat wij het leukste en meest enthousiaste team hebben. Naast onze werkzaamheden waarin we natuurlijk ons uiterste best doen om de klant tevreden de winkel uit te laten lopen ook nog eens klaarstaan voor ons winkelcentrum om de overige mensen en bewoners van Gouda te helpen in het geval ze hun spullen verloren zijn. Ook daarin zie je terug dat we klaarstaan voor de mensen, of ze nu klant zijn of niet. Daarnaast is er een zeer goede communicatie tussen de filialen in Gouda, waardoor de klant uiteindelijk altijd wel in het bezit zal komen van hetgeen die zoekt. En anders is er natuurlijk altijd nog Gall.nl.

Sell: Wij zijn de beste Gall en Gall van Nederland omdat wij echt dicht bij de klant staan. Klanten geven duidelijk aan ons advies te waarderen en vinden het fijn dat er een team staat die echt de kennis in huis heeft om te helpen. Zoals je ook al kunt zien zijn onze favoriete dranken zeer divers wat ervoor zorgt dat we elkaar ook kunnen leren over de dranken in ons assortiment. 

Ricardo: Onze Gall en Gall is de beste omdat wij simpelweg alles in huis hebben waar een goed filiaal van Gall en Gall aan moet voldoen, en daarbij net dat beetje meer doen om de klant met een lach de winkel te laten verlaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld chocolaatjes op toonbank gedurende de feestdagen, om het wachten in de rij net wat dragelijker te maken(en natuurlijk snoept het personeel gezellig mee;)). 

Rosan: Onze winkel is de leukste Gall en Gall in Nederland, omdat er vanuit het team direct wordt ingespeeld op de behoefte van klanten en dit ook kenbaar wordt gewaardeerd. Het is een feestje om te werken, en zelf de slingers op te hangen! 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.