Skip to main content
Wortegemsen

Citroenjenever

Per fles

Wortegemsen

België - Citroenjenever 100CL 24,2%

Wortegemsen staat met een gebalanceerde smaak van citroen en vlierbloesem voor écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Wortegemsen

Wortegemsen staat met een gebalanceerde smaak van citroen en vlierbloesem voor écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.

Het ontstaan van de citroenjenever was eigenlijk een toevalstreffer. Een middeleeuwse huisvrouw experimenteerde met jenever, citroen en wat suiker. Daarmee introduceerde ze zonder het te beseffen een unieke borrel, die in een mum van tijd door velen werd gewaardeerd. In Vlaanderen staat deze exquise citroenjenever nog steeds bekend als de Wortegemsen, genoemd naar de kleine Oost-Vlaamse gemeente waar hij voor het eerst werd gestookt en geconsumeerd. Wortegemsen is écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.

Beschrijving Wortegemsen is écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.
Inhoud 100 Centiliter
Alcoholpercentage 24,2%
Ingrediënten Bevat 100% natuurlijke, versgeperste citroenpulp en jenever.
Contactgegevens Leverancier
Filliers Distillery NV/SA Leernsesteenweg 5 B-9800 Deinze Website: www.filliersdistillery.be Email: info@filliers.be Telephone: +3293861264
Voedingswaarden
Soort per 100 ml
Energie 864 Kilojoule (208 Kilocalorie)
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

België, Oost Vlaanderen, Deinze
België, Oost Vlaanderen, Deinze
Filliers Distillery België, Oost Vlaanderen, Deinze

In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht was op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij. In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd. Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt. Het is mogelijk om de stokerij in Deinze te bezoeken op afspraak.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.