
Fruit smoothie
Zorzal Gran Terroir Pinot Noir
Argentinië - Pinot noir 2019 75CL 12,5%
In deze 100% pinot noir uit het Argentijnse Mendoza proef je de magie van Gualtallary. Dit hooggelegen wijngebied wordt ook wel de Gran Cru van Mendoza genoemd.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Zorzal Gran Terroir Pinot Noir
In deze 100% pinot noir uit het Argentijnse Mendoza proef je de magie van Gualtallary. Dit hooggelegen wijngebied wordt ook wel de Gran Cru van Mendoza genoemd. De Gran Terroir Pinot Noir is licht van kleur, maar zeer aromatisch van smaak. Je proeft aardbei, frambozen en amandelen, maar ook typische terroir aroma's die de mineraliteit van de bodem verraden. Denk dan aan vuursteen, potloodpunt, natte riviersteen en aardse tonen van mos en bos. Hij heeft zijdezachte tannines en je kan hem daardoor ook licht gekoeld schenken.
Deze druif zorgt voor fruitige rode wijnen die geliefd zijn om de aroma's van rood fruit en specerijen. En een lange soepele afdronk met zachte tannines. Perfect bij eend, kip en varkensvlees.
Beschrijving | In deze 100% pinot noir uit het Argentijnse Mendoza proef je de magie van Gualtallary. Dit hooggelegen wijngebied wordt ook wel de Gran Cru van Mendoza genoemd. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Soort | pinot noir |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Argentinië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
James Suckling
James Suckling
Tim Atkin
Ons verhaal
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.