
Fresh Prince
NIEUW
Altos de Torona Rosal
Spanje - Albariño 2023 75CL 12,5%
De naam Rosal is een verwijzing naar O Rosal, een subgebied van het Galicische Rías Baixas. Hij wordt gemaakt van drie lokale druiven. 75% albariño aangevuld met loureira en caíño. Je proeft perzik, mango en laurier. Gastronomisch en complex met sterk waarneembare zuren en een lange ziltige afdronk.
De naam Rosal is een verwijzing naar O Rosal, een subgebied van het Galicische Rías Baixas. Hij wordt gemaakt van drie lokale druiven. 75% albariño aangevuld met loureira en caíño. Je proeft perzik, mango en laurier. Gastronomisch en complex met sterk waarneembare zuren en een lange ziltige afdronk. Je schenkt deze wijn bij gastronomische gerechten uit de rijke Galicische keuken. Denk dan aan Pulpo a la Gallega, mosselen op Galicische wijze, zeeduivel of kabeljauw met salsa verde. Ook geschikt als luxe aperitief of in combinatie met sushi. Dankzij 6 maanden rijping sur lie heeft de wijn extra diepgang en vulling, waardoor je hem ook kan schenken bij lemon garlic chicken.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Altos de Torona Rosal
De naam Rosal is een verwijzing naar O Rosal, een subgebied van het Galicische Rías Baixas. Hij wordt gemaakt van drie lokale druiven. 75% albariño aangevuld met loureira en caíño. Je proeft perzik, mango en laurier. Gastronomisch en complex met sterk waarneembare zuren en een lange ziltige afdronk.
De naam Rosal is een verwijzing naar O Rosal, een subgebied van het Galicische Rías Baixas. Hij wordt gemaakt van drie lokale druiven. 75% albariño aangevuld met loureira en caíño. Je proeft perzik, mango en laurier. Gastronomisch en complex met sterk waarneembare zuren en een lange ziltige afdronk. Je schenkt deze wijn bij gastronomische gerechten uit de rijke Galicische keuken. Denk dan aan Pulpo a la Gallega, mosselen op Galicische wijze, zeeduivel of kabeljauw met salsa verde. Ook geschikt als luxe aperitief of in combinatie met sushi. Dankzij 6 maanden rijping sur lie heeft de wijn extra diepgang en vulling, waardoor je hem ook kan schenken bij lemon garlic chicken.
Ons verhaal
¡Hola! Bodegas y Viñedos staat ook wel bekend als ‘The family of sparkling wines innovators’. Het bedrijf is opgericht in 2014 door het Belgische koppel Christopher Heirwegh en Christel Weemaes. Zij verhuisden naar Catalonië met een droom: de beste biologische cava ter wereld te telen, oogsten en bottelen. Net als de meeste andere cava producenten maken ze niet alleen maar wijn van hun eigen druiven, maar ook van bevriende druivenboeren met wie ze langlopende contracten hebben afgesloten. De wijnen worden gemaakt door de lokale wijnmaker Joan Soler. Alle wijnen van ¡Hola! Bodegas y Viñedos zijn biologisch gecertificeerd en geschikt binnen een vegan dieet.