Skip to main content
Balvenie Caribbean Cask 14 Years

Medium & granig 4.3

Per fles

Balvenie Caribbean Cask 14 Years

Oorsprong - Schotland 70CL 43%

The Balvenie Caribbean Cask heeft 14 jaar gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten en wordt aan het eind van zijn rijping overgeheveld naar vaten waarin voorheen rum uit de Caraïben heeft gerijpt.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Balvenie Caribbean Cask 14 Years

The Balvenie dankt zijn kwaliteit aan de vijf ambachten waarmee de whisky gemaakt wordt. Deze distilleerderij verbouwt zijn eigen gerst, mout op de eigen traditionele moutvloer, heeft kuipers in dienst heeft om de vaten te verzorgen en een kopersmid voor het onderhoud aan de ketels en de langstwerkende malt meester uit de industrie, David Stewart, die al meer dan 50 jaar de whisky's van The Balvenie samenstelt. De eerste rijping vindt plaats in Amerikaans eikenhout en wordt daarna overgegoten in Europese sherry vaten. De traditionele vaten maken de whisky zacht en soepel en voegen karakter toe, terwijl het Europese hout een diepe, fruitige volle smaak geeft aan de whisky.

4.3
  • Een goede tweede plek volgens ontvanger
  • Zeer lekkere malt. Dat is gewoon genieten.
  • Gewoon heerlijk!
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 43%
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
Maxxium Nederland BV De Cuserstraat 89 1081 CN AMSTERDAM Email: info@maxxium.nl
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar
86

Jim Murray

Gouden

Int. Wine & Spirits Competition

Mening van onze expert

86 Goud (2015)

Ons verhaal

Schotland, Speyside
Balvenie Speyside

The Balvenie Distillery is gelegen in het hart van Speyside, in de Schotse Hooglanden en is eigendom van William Grant & Sons. Er is maar weinig veranderd sinds de eerste distillatie in 1893 en de buitengewone kwaliteit van The Balvenie Single Malt Scotch Whisky is te danken aan het feit dat de distilleerderij een hoog niveau van ambachtelijk vakmanschap vasthoudt en koestert. Nergens anders zult u een distilleerderij vinden die nog altijd haar eigen gerst verbouwt, nog altijd mout op haar eigen traditionele moutvloer en nog altijd een team van kuipers in dienst heeft om voor alle vaten te zorgen, evenals een kopersmid die de ketels onderhoudt. Als geen ander verdient The Balvenie het predicaat ‘handgemaakt’. The Balvenie Malt Master David Stewart was voorloper op het gebied van finishen; het overbrengen van whisky tijdens of na rijping naar een ander type vat om gedurende een korte periode een extra boost in smaak te geven.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen