Skip to main content

Stout / Porter

Filters voor Stout / Porter

Filters voor Soort

Filters voor Inhoud

33 CL (4) 35 CL (1)

Filters voor Prijs

Tot 5 euro (4) 5 tot 10 euro (1)

Filters voor Merk

Overig (4)
Bekijk 5 producten
Nog geen filters actief

WAT IS STOUT BIER?

Donker, bijna zwart bier met een sterk gebrande en geroosterde smaak: dat is onmiskenbaar een stout. Het is bovengistend bier, met een fruitige, licht zure smaak en een zeer romige schuimkraag. Het aroma doet denken aan gebrande koffiebonen. Stout is niet een heel zwaar bier en daarom prima als aperitief.

 

OORSPRONG STOUT BIER

Stout is een variant van de biersoort porter, die in mindere mate dezelfde kenmerken bezit. De eerste stout werd gebrouwen rond 1730 in Londen. Tot de Tweede Wereldoorlog hadden ook veel Nederlandse brouwers een stout in hun assortiment. Mede door de opkomst van pils zijn deze geleidelijk van de markt verdwenen. Hoewel stout lange tijd een Engelse bierstijl is geweest, is het bekendste stout bier van de Ierse brouwer Guinness. Lees hier alles over stout bier.

 

ALLES OVER SPECIAALBIER

Je hebt bieren die je op een willekeurige gelegenheid pakt en je hebt bieren waarmee je stilstaat bij het moment. Of dat nu een verjaardag, jubileum of op het terras is: speciaalbier brengt ieder moment naar een hoger niveau. Nu weten we natuurlijk al dat er veel soorten speciaalbier zijn. Echter, wat is het verschil tussen speciaalbier en pils? Waar komt speciaalbier vandaan? En wat is speciaalbier eigenlijk? Hier kun je alles lezen over speciaalbier.

 

STOUT BIER KOPEN BIJ GALL.NL

Bij Gall & Gall hebben we altijd meer dan 100 soorten speciaalbier op voorraad, zo ook stout bier! Met de mooiste verhalen en voor elk budget. Bestel je voor 22:00, dan heb je ze morgen thuis, op kantoor of zelfs op de camping bezorgd. Lees hier meer over online drank bestellen bij gall.nl.

 

BIER AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de mooiste (speciaal)bieren en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke bier aanbieding er nu is? Bekijk de bier aanbiedingen en pak je voordeel!