Pinot noir - chardonnay - cabernet sauvignon - pinot gris - dolcetto
NIEUW
Bird in Hand Sparkling Pinot Noir
Australië - Pinot noir, Chardonnay, Cabernet sauvignon, Pinot gris, Dolcetto 2025 75CL 12%
Alles over Bird in Hand Sparkling Pinot Noir
Vrolijke roze Australische bubbel van bijna 90% pinot noir, aangevuld met wijn van andere druiven. In de smaak frisse rode bessen, wilde rozen en citrusbloesem. Delicate wijn met een prettige fijne mousse – dat zijn de bubbels. Ideaal voor elk feestje of aperitief, maar ook bij lichte voorgerechten of zelfs een dessert met rood fruit.
De pinot-noirdruiven uit de beste koele gebieden in Zuid-Australië worden ’s nachts geoogst. Doordat het dan koeler is, behoud je smaak en fruitigheid. De druiven worden geperst, waarna de stelen worden verwijderd. Door het sap kort in contact te houden met de schillen krijg je een heel lichte rode kleur. Naast bijna 90% pinot noir wordt er ook wijn van chardonnay, cabernet sauvignon, pinot gris en een minimale hoeveelheid dolcetto gebruikt. Door de verschillende wijnen los van elkaar te maken en later te mengen kunnen de wijnmakers exact bepalen wat ze zoeken in deze bubbel, met betrekking tot smaak, complexiteit en balans.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Bird in Hand Sparkling Pinot Noir
Ons verhaal
Het Australische wijnbedrijf Bird in Hand, vernoemd naar een naastgelegen goudmijn met die naam, is door de familie Nugent in 1997 gestart. De zoon van de familie leerde wijn maken aan de landbouwschool, niet ver van Adelaide. Samen met zijn vrouw Susie heeft hij het bedrijf in de heuvels van Adelaide, geliefd om het milde klimaat, opgebouwd en laten groeien. In de eigen wijngaard werden met name syrah (of shiraz), sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir aangeplant.
Tegenwoordig gebruiken ze naast de eigen druiven ook druiven van boeren uit de omgeving en is het bedrijf uitgebreid met wijngaarden in het zuiden van de Adelaide Hills en in Tasmanië. Op dit bijzondere eiland ten zuiden van Australië doen chardonnay en pinot noir het bijzonder goed en is de familie bezig met een duurzaam wijnbouwgebied. Hierbij gaan de druiven op in de natuurlijke omgeving en is slechts een beperkte oppervlakte beplant om zo de biodiversiteit te behouden.