
Royal red
Bodega Garzón Single Vineyard Petit Verdot
Uruguay - Petit verdot 2018 75CL 13,5%
100% petit verdot uit Uruguay. Je proeft zwart fruit zoals bramen en cassis met vanille. Mede dankzij de rijping van 12 tot 18 maanden op Franse eikenhouten vaten.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Bodega Garzón Single Vineyard Petit Verdot
Single Vineyard, Single Grape. Op zich niet zo heel bijzonder, maar wel voor een wijn gemaakt van petit verdot. Deze druif komt oorspronkelijk uit Bordeaux en wordt daar gebruikt als 'het peper en zout' in de blend. Een 100% petit verdot kom je echter niet zo vaak tegen. Des te leuker deze wijn van Bodega Garzòn uit Uruguay. Je proeft zwart fruit zoals bramen en cassis met vanille. Mede dankzij de rijping van 12 tot 18 maanden op Franse eikenhouten vaten. Schenk hem bij gevogelte, konijnenbout of bij pastagerechten.
Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.
Beschrijving | 100% petit verdot uit Uruguay. Je proeft zwart fruit zoals bramen en cassis met vanille. Mede dankzij de rijping van 12 tot 18 maanden op Franse eikenhouten vaten. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Soort | petit verdot |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Uruguay |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Descorchados
Jancis Robinson
Tim Atkin
James Suckling
Ons verhaal
De Uruguayaanse producent Bodega Garzón bevindt zich vlakbij Punta del Este en op slechts 20 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het domein beschikt over 1000 kleine wijngaarden die ieder een eigen microklimaat en terroir hebben. Het is de kunst om bij iedere wijngaard de juiste druivensoort te selecteren. Bodega Garzón wordt gezien als een stukje Toscane in Uruguay. Naast wijn wordt er namelijk ook olijfolie, noten en honing gemaakt. En er is zelfs veeteelt! Bodega Garzón heeft de ambitie om de wereld te laten weten dat Uruguay meer kan maken dan stevige rode wijnen gemaakt van tannat. Er staan inmiddels 12 verschillende druivensoorten aangeplant. Naast de winery beschikt Bodega Garzón ook over een restaurant en een hotel.