Skip to main content
Bruna Grimaldi Barolo Bricco Ambrogio

Royal red

2e halve prijs

Bruna Grimaldi Barolo Bricco Ambrogio

Oorsprong - Italië 2017 75CL

Bricco Ambrogio is een uitzonderlijke cru ten noorden van het dorpje Barolo. De wijn is stevig, krachtig en elegant. Je ruikt rozen, teer, kersen en chocolade.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Bruna Grimaldi Barolo Bricco Ambrogio

Bruna Grimaldi's Bricco Ambrogio is afkomstig uit de subregio Roddi binnen het Barolo-gebied. Bricco Ambrogio is een uitzonderlijke cru gelegen op ongeveer tien kilometer ten noorden van het vesting dorpje Barolo. Bruna Grimaldi laat de wijn van deze wijngaard eerst 24 maanden rijpen op grote eikenhouten vaten en daarna nog 8 tot 10 maanden op fles voordat deze op de markt komt. Dan smaakt deze Barolo stevig, krachtig en elegant. Je ruikt rozen, teer, kersen en chocola. Het is verstandig om de wijn te decanteren voordat je hem schenkt.

Uitzonderlijke topwijnen vind je gewoon bij Gall & Gall

Sommige wijnmakers maken op zulke kleine schaal topwijnen dat het onmogelijk is om alle winkels van Gall & Gall hiermee te bevoorraden. Om je toch toegang te geven tot deze uitzonderlijke wijnen kun je deze op gall.nl of in de winkel bestellen.

Smaak stevig, krachtig en elegant
Lekker bij wild en gebraden rood vlees
Nebbiolo

De nebbiolo druif geeft wijnen met delicate aroma's én straffe tannines. Serveer bij wild of truffelrisotto.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Bricco Ambrogio is een uitzonderlijke cru ten noorden van het dorpje Barolo. De wijn is stevig, krachtig en elegant. Je ruikt rozen, teer, kersen en chocolade.
Inhoud 75 Centiliter
Soort nebbiolo
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Bruna Grimaldi Via Roddino, Serralunga d'Alba, Italy Email: newbrand@bottlebooks.me Website: http://www.grimaldibruna.it
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

7 keer bekroond
Oogstjaar 2010
91 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2011
17/20

Decanter

Oogstjaar 2013
91 punten

James Suckling

Oogstjaar 2014

Wine Advocate

Wine Spectator

91 punten

James Suckling

Gambero Rosso

Ons verhaal

Italië, Piemonte
Bruna Grimaldi Piemonte

Het verhaal van Bruna Grimaldi is illustratief voor de hele Barolo streek. Met de komst van de laatste twee generaties zijn grote veranderingen doorgevoerd. Vroeger verbouwde iedere boer zijn druiven en verkocht deze aan de grote lokale wijnmakerij. Zo ook de opa van Bruna Grimaldi. In de jaren ’60 begon haar opa zelf met wijn maken en verkocht deze nog per liter. Inmiddels hebben Bruna Grimaldi en haar man, beiden oenoloog, het bedrijf omgebouwd tot een moderne winery. De filosofie is echter altijd gelijk gebleven: de kwaliteit van de wijn begint in de wijngaard.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen