Skip to main content
Château Branas Grand Poujeaux

Royal red

2e halve prijs

Château Branas Grand Poujeaux

Oorsprong - Frankrijk 2011 75CL

Château Branas Grand Poujeaux ligt precies tussen de twee beroemdste wijnhuizen van Moulis: Chasse-Spleen en Poujeaux. Donker met een intense kruidige geur en rijp fruit.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château Branas Grand Poujeaux

Moulis is de minst grote van de zes gemeente appellations van de Haut-Médoc. De twee beroemdste wijnhuizen in Moulis zijn Chasse-Spleen en Poujeaux. Precies daar tussen in ligt Château Branas Grand Poujeaux. De wijn wordt gemaakt van 50% merlot met 45% cabernet sauvignon en 5% petit verdot. Je herkent deze wijn aan een donkere kleur, een intense en kruidige geur en de smaak van rijp zwart fruit. Hij heeft stevige tannines en een geweldige afdronk. Nu al fantastisch, maar kan gerust nog 15 jaar liggen!

Uitzonderlijke topwijnen vind je gewoon bij Gall & Gall

Sommige wijnmakers maken op zulke kleine schaal topwijnen dat het onmogelijk is om alle winkels van Gall & Gall hiermee te bevoorraden. Om je toch toegang te geven tot deze uitzonderlijke wijnen kun je deze op gall.nl of in de winkel bestellen.

Lekker bij stoofschotel , ree en hert
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Petit verdot

Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Château Branas Grand Poujeaux ligt precies tussen de twee beroemdste wijnhuizen van Moulis: Chasse-Spleen en Poujeaux. Donker met een intense kruidige geur en rijp fruit.
Inhoud 75 Centiliter
Soort merlot, cabernet sauvignon, petit verdot
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Branas Grand Poujeaux ., CASTELNAU MEDOC, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: .
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

3 keer bekroond
Oogstjaar 2010
92 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2011
p_16 punten

Bettane et Desseauve

p_91 punten

Wine Enthusiast

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Château Poujeaux Bordeaux

De beroemdste gemeente-appellaties uit de Médoc zijn Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien en Margaux. Maar daarnaast zijn er ook nog twee gemeente- appellaties die wat minder beroemd zijn. Dit komt omdat ze niet grenzen aan de Gironde, maar in het midden van het schiereiland liggen: Listrac en Moulis. Samen met Château Chasse-Spleen behoort Château Poujeaux tot de beste wijnhuizen uit de appellatie Moulis-en-Médoc. Toen er nog onderscheid werd gemaakt in de verschillende Crus Bourgeois was Château Poujeaux benoemd tot Cru Bourgeois Exceptionnel. Naast de Grand Vin wordt er een tweede wijn gemaakt: La Salle de Poujeaux.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen