Skip to main content
Château Chasse Spleen

Royal red

2e halve prijs

Château Chasse Spleen

Oorsprong - Frankrijk 2014 75CL

Samen met Château Poujeaux is Château Chasse-Spleen een van de grote sterren van Moulis en Médoc. In 2003 werden beide chateaus zelfs uitgeroepen tot de buitencategorie Cru Bourgeois Exceptionnel.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château Chasse Spleen

Samen met Château Poujeaux is Château Chasse-Spleen een van de grootste sterren van Moulis. Deze gemeente met een eigen appellation binnen Médoc heeft echter geen Grand Cru Classé. Het grote nadeel van de Classificatie van de Bordeauxwijnen is namelijk dat deze, op een kleine uitzondering na, nooit meer veranderd is sinds 1855. Dit betekent dat Chasse-Spleen wel de kwaliteiten heeft van een Grand Cru Classé, alleen niet het prijskaartje. Geniet van het beste dat de subtop van Bordeaux te bieden heeft: zwart fruit met een hoge concentratie en duidelijke houttonen.

Lekker bij lamsvlees en rundvlees
Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Petit verdot

Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.

Beschrijving Deze prachtige Moulis-en-Médoc is gemaakt van de klassieke Médoc blend van ongeveer 70% cabernet sauvignon, 20% merlot and 10% petit verdot.
Inhoud 75 Centiliter
Soort cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Chasse Spleen 32 Chemin de la Raze, MOULIS EN MEDOC, France Email: info@chasse-spleen.com Website: www.chasse-spleen.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2012
83

Decanter

Oogstjaar 2016
92-93 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Château Chasse-Spleen Bordeaux

Château Chasse-Spleen is een wijnhuis in the Moulis-en-Médoc appellatie in de Bordeaux-regio. Dit ligt ten noordwesten van Margaux. Het wijnhuis was geselecteerd als één van de zes Crus Exceptionnels in the Cru Bourgeois classificatie van 1932. Net als in latere herzieningen van deze classificatie. Het domein wordt ook vandaag de dag nog gezien als een wijn van Cru Classé niveau.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen