Skip to main content
Château Haut-Brion

Royal red 5.0

Château Haut-Brion

Oorsprong - Frankrijk 2012 75CL

Premier Grand Cru Classé uit de Graves. De wijn is fabelachtig goed met smaken van cassis, zwarte bessen en tabak. Een van de beste wijnen ter wereld.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Château Haut-Brion

In 1787 was de wijnliefhebber en latere president van Amerika, Thomas Jefferson, op bezoek in Bordeaux. Hij gaf aan dat de wijn van Château Haut-Brion van uitzonderlijke kwaliteit was. Dat werd 1855 bevestigd toen het domein werd uitgeroepen tot de hoogst haalbare onderscheiding van de hele Bordeaux: Premier Grand Cru Classé. De wijn is fabelachtig goed met smaken van cassis, zwarte bessen en tabak. Hij is rokerig, aards en heeft zijdezachte tannines. Kortom: een van de beste wijnen ter wereld.

Uitzonderlijke topwijnen vind je gewoon bij Gall & Gall

Sommige wijnmakers maken op zulke kleine schaal topwijnen dat het onmogelijk is om alle winkels van Gall & Gall hiermee te bevoorraden. Om je toch toegang te geven tot deze uitzonderlijke wijnen kun je deze op gall.nl of in de winkel bestellen.

Lekker bij gebraden rood vlees
5.0
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Premier Grand Cru Classé uit de Graves. De wijn is fabelachtig goed met smaken van cassis, zwarte bessen en tabak. Een van de beste wijnen ter wereld.
Inhoud 75 Centiliter
Soort merlot, cabernet sauvignon
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Haut Brion 135, avenue Jean Jaurès, Pessac Cedex, France Website: https://www.haut-brion.com/ Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

3 keer bekroond
Oogstjaar 2012
93

Decanter

95 punten

Wine Spectator

98 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Frankrijk, Pessac
Château Haut-Brion Pessac

We zitten in de appellatie Pessac-Léognan. Het beroemdste domein is hier Château Haut-Brion Premier Grand Cru Classé. In 1584 is Haut-Brion in handen van Jean de Pontac die op 101-jarige leeftijd een gedeelte van zijn domein schenkt aan de Orde van de Karmelieten. Dit is een rooms-katholieke bedelorde die zich bezig houdt met de bestrijding van collectieve armoede. Zij geven het nieuwe domein de naam Les Carmes Haut-Brion. In 1840 wordt het domein eigendom van Léon Colin, wiens erfgenamen het in 2010 verkopen aan de Pichet groep. Het domein produceert ook een tweede wijn onder de naam Le Clos des Carmes.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen