Skip to main content
Château la Mondotte

Royal red

Château la Mondotte

Oorsprong - Frankrijk 2017 75CL

Een van de ‘garagisten’ uit Saint-Émilion sinds 2012 geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé B. Donker en rokerig met zwarte kersen, truffel en mineraliteit.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château la Mondotte

Sinds 2012 is La Mondotte uit Saint-Émilion een Premier Grand Cru Classé B. Dit kleine domein wordt gezien als een van de 'garagisten', een 'microcuvée' of een 'vin de garage'. De rendementen zijn laag, maar de kwaliteit en de daarbij behorende prijzen zijn hoog. La Mondotte is aangeplant met 80% merlot en 20% cabernet sauvignon. De wijn is donker en rokerig met zwarte kersen, truffel en mineraliteit. Een wijn die je eigenlijk de eerste tien jaar weg moet leggen, om daar vervolgens goed van te genieten.

Smaak donker, rokerig en truffel
Lekker bij gebraden rood vlees
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Een van de 'garagisten' uit Saint-Émilion sinds 2012 geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé B. Donker en rokerig met zwarte kersen, truffel en mineraliteit.
Inhoud 75 Centiliter
Soort merlot, cabernet sauvignon
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Canon La Gaffelière BP 34, ST EMILION, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: www.sovex-grandschateaux.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

5 keer bekroond
Oogstjaar 2013
92-94 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2017
95 punten

Wine Enthusiast

97 punten

Wine Spectator

16.5 punten

Jancis Robinson

96 punten

Vinous

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
La Mondotte Bordeaux

In 1971 kocht Graaf Joseph-Hubert von Neipperg Château Canon-la-Gaffelière met daarbij het slechts 4,5 hectare tellende Château La Mondotte. Op het domein met een kalkstenen bodem stond slechts een klein huis dat nauwelijks door kon gaan voor chateau. Pas in 1996 had zoon en wijnmaker Graaf Stephan von Neipperg de tijd om fatsoenlijke wijnen te gaan maken. Voorheen deed hij dat namelijk bij Château Canon-la-Gaffelière. Het was tijd voor een nieuwe start onder de naam La Mondotte. Dus zonder ‘Château’. Met de hulp van biodynamische technieken en door genoegen te nemen met zeer lage rendementen werd een geweldige microcuvée geproduceerd die in 2012 uit het niets werd gepromoveerd tot Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé B.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen