Skip to main content
Château Les Carmes de Haut-Brion

Royal red

Château Les Carmes de Haut-Brion

Oorsprong - Frankrijk 2010 75CL 14,5%

Pessac-Léognan uit de stad Bordeaux gemaakt van merlot en cabernet franc met een klein gedeelte cabernet sauvignon. Je proeft zwarte bessen, drop, cacao en specerijen.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Château Les Carmes de Haut-Brion

In de appellatie Pessac-Léognan, bevindt zich Château Les Carmes Haut-Brion. Sterker nog, het is het enige wijndomein dat een adres heeft binnen de stad Bordeaux. De voorstad Pessac is volledig opgeslokt door Bordeaux. Les Carmes Haut-Brion is een klein domein met slechts 5 hectare wijngaard. In tegenstelling tot de meeste domeinen van de linkeroever is merlot hier de belangrijkste druif. In de blend wordt hij aangevuld met cabernet franc en cabernet sauvignon. Je proeft zwarte bessen, drop, cacao en specerijen.

Lekker bij gebraden rood vlees
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Pessac-Léognan uit de stad Bordeaux gemaakt van merlot en cabernet franc met een klein gedeelte cabernet sauvignon. Je proeft zwarte bessen, drop, cacao en specerijen.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14,5%
Soort merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Les Carmes Haut-Brion 197 AVENUE JEAN CORDIER, PESSAC, France Website: . Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2010
93 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2012
86

Decanter

Ons verhaal

Frankrijk, Pessac
Château Haut-Brion Pessac

We zitten in de appellatie Pessac-Léognan. Het beroemdste domein is hier Château Haut-Brion Premier Grand Cru Classé. In 1584 is Haut-Brion in handen van Jean de Pontac die op 101-jarige leeftijd een gedeelte van zijn domein schenkt aan de Orde van de Karmelieten. Dit is een rooms-katholieke bedelorde die zich bezig houdt met de bestrijding van collectieve armoede. Zij geven het nieuwe domein de naam Les Carmes Haut-Brion. In 1840 wordt het domein eigendom van Léon Colin, wiens erfgenamen het in 2010 verkopen aan de Pichet groep. Het domein produceert ook een tweede wijn onder de naam Le Clos des Carmes.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen