Skip to main content
Château Lynch Moussas

Royal red 4.3

Château Lynch Moussas

Frankrijk - Cabernet sauvignon, Merlot 2016 75CL 13,5%

Château Lynch-Moussas is een Grand Cru Classé uit Pauillac. In de 19e eeuw werd het wijndomein van de Ierse graaf Lynch opgedeeld in Château Lynch-Bages en Château Lynch-Moussas.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Château Lynch Moussas

Beroemde Grand Grand Classé! Bewaarpotentieel van ongeveer 20 jaar.

Lekker bij gebraden rood vlees
4.3
Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Beschrijving Een wijn om nog lang weg te leggen, maar nu al fantastisch! Met een eindeloze afdronk. Een wijn voor bij wild. Grand Cru Classé ten voeten uit.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort cabernet sauvignon, merlot
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Lynch-Moussas PAUILLAC, PAUILLAC, France Website: .http://www.lynch-moussas.com Email: DOMAINES@BORIE-MANOUX.FR
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2016

James Suckling

9+

De Grote Hamersma

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Château Lynch-Moussas Bordeaux

In de 18e eeuw was Graaf Jean-Baptiste Lynch de eigenaar van een groot domein: Lynch. Dit domein uit Pauillac werd gesplitst in enerzijds Château Lynch-Bages en anderzijds Château Lynch-Moussas. Beide domeinen werden geclassificeerd als Cinquième Grand Cru Classé. In 1919 kocht de familie Castéja Château Lynch-Moussas. Destijds was het een vervallen domein dat wijnen produceerde die niet voldeden aan de status die het domein in 1855 had verkregen. Pas in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd drastisch geïnvesteerd in de wijngaarden en kelder van Château Lynch-Moussas. Sindsdien ging de kwaliteit van het domein weer omhoog. Inmiddels wordt het domein geleid door de volgende generatie, Philippe Castéja. Het domein produceert ook een tweede wijn: Les Hauts de Lynch-Moussas.

Mening van onze expert

Uit een oogstjaar dat 'bewaren leidt niet tot bezwaren' als motto heeft. Duimen gingen ook omhoog bij Platter (92-94) en Decanter (94).
  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.