Skip to main content
Chateau Cos Labory

Royal red 4.0

2e halve prijs

Chateau Cos Labory

Oorsprong - Frankrijk 2017 75CL 13,5%

Grand Cru Classé uit Saint-Estèphe. Het domein is gelegen bovenop een heuvel (Cos) van kiezels. Cabernet sauvignon is daarom de belangrijkste druif, aangevuld met merlot en cabernet franc.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Chateau Cos Labory

Château Cos Labory is geclassificeerd als een Cinquième Grand Cru Classé. De wijn komt van de linkeroever van Bordeaux uit de gemeenteappellatie Saint-Estèphe. Het domein is gelegen bovenop een heuvel (Cos) van kiezels. Cabernet sauvignon is daarom de belangrijkste druif. Hij wordt aangevuld met merlot en cabernet franc. De wijn rijpt op houten vaten. Je proeft cassis, bramen en kersen. Daarnaast is de wijn een beetje rokerig met de geur van potloodslijpsel en koffiebonen. Mannelijk met stevige tannines.

4.0
Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Mannelijke Cinquième Grand Cru Classé uit Saint-Estèphe met stevige tannines. Je proeft cassis, bramen en kersen. Hij is rokerig met de geur van potloodslijpsel en koffiebonen.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Cos Labory Domaines AUDOY, SAINT ESTEPHE, France Website: . Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

5 keer bekroond
Oogstjaar 2015
92 punten

James Suckling

Oogstjaar 2016
90 punten

James Suckling

Oogstjaar 2017
92 punten

Vinous

91 punten

James Suckling

Oogstjaar 2018
92 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, Saint-Estèphe
Château Cos Labory Saint-Estèphe

Château Cos Labory is een Cinquième Grand Cru Classé uit Saint-Estèphe. Het domein is vernoemd naar de eerste eigenaar François Labory en de heuvel van kiezelstenen in lokaal dialect ‘Cos’ genoemd. In 1845 kwam het domein in handen van Louis Gaspard d’Estournel. Hij was tevens eigenaar van Château Cos d’Estournel en stond bekend als de Maharadja van Saint-Estèphe. Wegens een te exorbitante levensstijl was hij genoodzaakt om het domein in 1852 te verkopen aan Charles Martyns, een Londense bankier. In de jaren ’30 van de vorige eeuw kwam Château Cos Labory in handen van George Weber, wiens erfgenaam Bernard Audoy momenteel de leiding heeft op het domein.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen