
Classic Red
2e halve prijs
Costa di Bussia Barbera d'Alba Campo del Gatto
Oorsprong - Italië 2019 75CL
Single vineyard Barbera d’Alba afkomstig uit de wijngaard Campo del Gatto met een grootte van 1,1 hectare. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel en klei.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Costa di Bussia Barbera d'Alba Campo del Gatto
Single Vineyard Barbera d'Alba afkomstig uit de wijngaard Campo del Gatto met een grootte van 1,1 hectare (twee voetbalvelden). De bodem is rijk aan kalksteen, mergel en klei. Ideaal voor de barbera druiven met een leeftijd van 50 jaar. De wijn rijpt 18 maanden op Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Hij is donker met kersen, blauwe bessenjam en specerijen. Hij is zijdezacht, sappig en geconcentreerd. Schenk hem bij lamsrack, gegrild rood vlees of gerijpte kazen.
Wijnen gemaakt met de barbera druif zijn toegankelijk met veel frisheid. Daarom passen ze goed bij geroosterde groente.
Beschrijving | Single vineyard Barbera d'Alba afkomstig uit de wijngaard Campo del Gatto met een grootte van 1,1 hectare. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel en klei. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Soort | barbera |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
James Suckling
James Suckling
Ons verhaal
In 1873 ontvangt de 22-jarige apotheker Luigi Arnulfo een brief van zijn neef die hem zijn landgoed aanbiedt. Hij hapt toe en wordt wijnproducent. Hij weet de wijnen uit de Langhe regio, met name de Barolo wijnen, succesvol te exporteren naar Noord-Amerika. Met de dood van Arnulfo begint echter het verval. Zijn dochter Carolina neemt de zaken over tot ze in 1975 kinderloos overlijdt. Pas in 1988 wordt er opnieuw geïnvesteerd in dit historische wijnbedrijf door de broers Paolo en Guido Sartirano van San Silvestro. Sinds de overname is Costa di Bussia op de weg terug. Inmiddels behoren de wijnen weer tot de top en is het domein voorzien van een museum, tasting room en luxe gastenkamers.