Skip to main content
Costa di Bussia Barolo Luigi Arnulfo
Italië

Royal Red

Jouw Premium prijs

Costa di Bussia Barolo Luigi Arnulfo

Italië - Nebbiolo 2017 75CL 14%

Luigi Arnulfo is de oprichter van Tenuta Arnulfo. Tegenwoordig beter bekend als Costa di Bussia, maar nog altijd wordt van de beste druiven deze topwijn gemaakt.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Costa di Bussia Barolo Luigi Arnulfo

Italië 2017 75CL

Alles over Costa di Bussia Barolo Luigi Arnulfo

Luigi Arnulfo is de oprichter van Tenuta Arnulfo. Tegenwoordig beter bekend als Costa di Bussia, maar nog altijd wordt van de beste druiven deze topwijn gemaakt.

Luigi Arnulfo is de oprichter van Tenuta Arnulfo. Tegenwoordig luistert het domein naar de naam Costa di Bussia, maar nog altijd wordt van de beste druiven deze topwijn gemaakt. Het etiket van de wijn is een remake van het etiket van Luigi Arnulfo uit 1883. De nebbiolo druiven worden overrijp geoogst om meer smaak en concentraat te geven aan de wijn. Je proeft dan ook rijp rood fruit, chocola en tabak. Daarnaast vanille, mede dankzij 36 maanden rijping op groot Slavonisch eiken.

Druivensoort
Druivensoort
Nebbiolo
De nebbiolo druif geeft wijnen met delicate aroma's én straffe tannines. Serveer bij wild of truffelrisotto.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Luigi Arnulfo is de oprichter van Tenuta Arnulfo. Tegenwoordig beter bekend als Costa di Bussia, maar nog altijd wordt van de beste druiven deze topwijn gemaakt.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort nebbiolo
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
SARTIRANO FIGLI SRL Via Ciocchini 7, NOVELLO, Italy Email: massimo@sartirano.com Website: sansilvestrovini.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Italië, Piemonte
Italië, Piemonte
Costa di Bussia Italië, Piemonte
In 1873 ontvangt de 22-jarige apotheker Luigi Arnulfo een brief van zijn neef die hem zijn landgoed aanbiedt. Hij hapt toe en wordt wijnproducent. Hij weet de wijnen uit de Langhe regio, met name de Barolo wijnen, succesvol te exporteren naar Noord-Amerika. Met de dood van Arnulfo begint echter het verval. Zijn dochter Carolina neemt de zaken over tot ze in 1975 kinderloos overlijdt. Pas in 1988 wordt er opnieuw geïnvesteerd in dit historische wijnbedrijf door de broers Paolo en Guido Sartirano van San Silvestro. Sinds de overname is Costa di Bussia op de weg terug. Inmiddels behoren de wijnen weer tot de top en is het domein voorzien van een museum, tasting room en luxe gastenkamers.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.