Skip to main content
Argiolas Costera Cannonau di Sardegna
Italië

Royal Red

Jouw Premium prijs

Argiolas Costera Cannonau di Sardegna

Italië - Grenache, Carignan, Cannonau 2021 75CL 14%

Sardeinse wijn gemaakt van de inheemse druif Cannonau in combinatie met welbekende Spaanse druiven. De Costera is een stevige wijn met ronde kruidige smaken, perfect bij geroosterd vlees zoals een geroosterd speenvarken.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Argiolas Costera Cannonau di Sardegna

Italië 2021 75CL

Alles over Argiolas Costera Cannonau di Sardegna

Sardeinse wijn gemaakt van de inheemse druif Cannonau in combinatie met welbekende Spaanse druiven. De Costera is een stevige wijn met ronde kruidige smaken, perfect bij geroosterd vlees zoals een geroosterd speenvarken.

Vroeger dachten we dat de cannonau druif, die we beter kennen onder de naam grenache, afkomstig was uit Spanje en zo zijn weg had gevonden naar dit centraal gelegen eiland. Inmiddels weten we wel beter! Cannonau, en dus ook grenache, vindt zijn oorsprong op Sardinië. Deze wijn is warm en rond met een goede structuur. Bedenk hier nou eens een geroosterd speenvarken bij, dan loopt het water je gelijk in de mond. Nu snap je gelijk waarom de beroemde wijnschrijver Robert Parker de Argiolas Costera beoordeelde met 90 punten!

Uitzonderlijke topwijnen vind je gewoon bij Gall & Gall

Sommige wijnmakers maken op zulke kleine schaal topwijnen dat het onmogelijk is om alle winkels van Gall & Gall hiermee te bevoorraden. Om je toch toegang te geven tot deze uitzonderlijke wijnen kun je deze op gall.nl of in de winkel bestellen.

Druivensoort
Druivensoort
Grenache
Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en dieprode rosé. Gaat goed samen met braadvlees en geroosterde groenten.
Carignan
Een druif die zorgt voor rijke tannines en een hoge zuurgraad. Wordt vaak geblend met andere druiven. Past goed bij gerookte vleessoorten.
Cannonau
De cannonau druif brengt sappige, fruitige wijnen voort met een kruidig kantje. Perfect match bij gerechten met tomatensaus
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De Costera is warm, rond en in balans. Bedenk hier nou eens een geroosterd speenvarken bij, dan loopt het water je gelijk in de mond!
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort grenache, carignan, bovale sardo, cannonau
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Argiolas Via Roma, 56/58, SERDIANA, Italy Website: WWW.ARGIOLAS.IT Email: b.pinna@argiolas.it
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Italië, Cagliari
Italië, Cagliari
Agriolas Italië, Cagliari
Het Serdiana landgoed, opgericht sinds 1900, is omringd met een betoverend landschap en bezaaid met belangrijke historische overblijfselen. Het landgoed heeft een oppervlakte van ongeveer 20 hectare in het platteland van Sibiola, in de gemeente Serdiana. Er wordt geteeld met de traditionele druivensoorten. Traditie getrouw gaat de wijngaard over van ouder naar kind. Vandaag de dag wordt de wijngaard door de derde Argiolas generatie, Antonio’s kleinkinderen gerund.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.