Skip to main content
Dalwhinnie 15 Years

Malt 4.0

Dalwhinnie 15 Years

Oorsprong - Schotland 20CL 43%

Een single malt afkomstig uit de hoogste en koudste distilleerderij van Schotland. Een aangenaam vriendelijk, zacht en vol karakter. Ideaal om de beginnende whiskydrinker kennis te laten maken met een malt whisky.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Dalwhinnie 15 Years

Gemaakt in de hoogste en koudste nog werkende distilleerderij in Schotland, met water uit een bron dat op 600 meter hoogte ligt in de Drumochter Hills. Dalwhinnie 15 Year Old is een soepele, aromatische en gastvrije Single Malt uit de Highlands. De naam blijft trouw aan zijn oorsprong en is afkomstig van het Gaelische woord voor 'een plaats waar schaapherders en veehouders samenkomen'. Een goede introductie tot de heerlijkheden van Dalwhinnie: elegant, soepel en vriendelijk, met een lichte, fruitige smaak en tonen heide en vanille, met een licht rokerige, turfachtige nasmaak. Elk nipje heeft net genoeg kruiden en fruit om een prachtige balans te bereiken. Deze prijswinnende Malt ontving op de San Francisco World Spirits Competition in 2016 een gouden medaille.Om er maximaal van te genieten, drink je 'm puur of met een scheutje water. Dalwhinnie 15 Years Old is een ideaal cadeau om iemand kennis te laten maken met Dalwhinnie en Single Malt Whisky's.

4.0
Inhoud 20 Centiliter
Alcoholpercentage 43%
Ingrediënten Does not contain declaration obligatory allergens
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
Dalwhinnie Distillery Dalwhinnie, Inverness-Shire, PH19 1AB, Scotland
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar
95

Jim Murray

Mening van onze expert

"Een malt waarin je moeilijk kunt beslissen of je hem wil drinken of erin wil baden: ik raad je aan om beide te doen. Een van de meest complete malts van het vasteland van allemaal. Ken je iemand die denkt dat hij niet van whisky houdt? Geef ze een glas van dit – dan zijn ze genezen. Oooh, kon het gemiddelde meesterwerk maar zo goed zijn. 95 punten" (Jim Murray 2013 Whiskybijbel, p.93). "Ondergewaardeerd en charmant met een verrassend gewicht in het midden van het gehemelte."

Ons verhaal

Schotland, Highlands
Dalwhinnie Highlands

De distilleerderij van Dalwhinnie werd in 1897 gebouwd. De bron Lochan an Doire-Uaine (Keltisch voor “Meer van het kleine groene bos”) ligt op 609 meter in de Drumochter Hills. Daarvandaan stroomt het pure bronwater dat bij het distilleren van Dalwhinnie wordt gebruikt over rijke turfgrond naar de beek bij de distilleerderij. Geen andere distilleerderij mag dit water gebruiken; waardoor geen andere whisky die unieke combinatie van Dalwhinnie geniet: een schone, toegankelijk moutig-zoete smaak die uitgroeit tot een soepele, rokerige Highland warmte.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen