Skip to main content
Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Axpoint

Classic white 3.0

2e halve prijs

Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Axpoint

Oorsprong - Oostenrijk 2020 75CL

Grüner veltliner Smaragd uit Wachau. De druiven worden pas in november geplukt. Met de smaak van honing, meloen, mango, zwarte peper, tabak en frisse kruiden.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Axpoint

Deze wijn gemaakt van de druif grüner veltliner komt uit de wijngaard Axpoint, gelegen in het westen van de Wachau. Hier maakt de plaatselijke coöperatie Domäne Wachau een complexe wijn van de hoogste categorie: Smaragd. Deze naam is een verwijzing naar de kleur van de salamanders die in de wijngaard te vinden zijn. De druiven worden pas in november geplukt. Je ruikt meloen, mango, zwarte peper, tabak en frisse kruiden. Daarnaast ontdek je de smaak van honing, een levendige en verfrissende zuurgraad en mineraliteit.

Smaak honing, mango, peper en kruiden
Lekker bij gedroogde ham en kaasfondue
3.0
Grüner veltliner

De belangrijkste wijn uit Oostenrijk wordt gemaakt met deze druif. Deze zijn soepel, kruidig en peperachtig met een frisheid om van te watertanden. Lekker bij lichte vleessoorten en vis.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Grüner veltliner Smaragd uit Wachau. De druiven worden pas in november geplukt. Met de smaak van honing, meloen, mango, zwarte peper, tabak en frisse kruiden.
Inhoud 75 Centiliter
Soort grüner veltliner
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Oostenrijk
Contactgegevens Leverancier
Domäne Wachau Dürnstein 107, Dürnstein, Austria Website: http://www.domaene-wachau.at Email: office@domaene-wachau.at
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

4 keer bekroond
Oogstjaar 2015
91 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2017
9 -

De Grote Hamersma

Oogstjaar 2018
93 punten

Falstaff Wine Guide

Oogstjaar 2019
93 punten

Falstaff Wine Guide

Ons verhaal

Oostenrijk, Wachau
Domäne Wachau Wachau

Domäne Wachau is de grootste coöperatie van de Wachau, het meest westelijk gelegen wijngebied van Oostenrijk. Wijngaarden zijn gebouwd op terrassen aan de rivier de Donau en de boeren hebben hier een gemixt bedrijf met een klein stukje wijnbouwgrond. Jancis Robinson noemde het domein al eens de beste coöperatie ter wereld. Geheim van het succes is de eigenaars: namelijk de 250 aangesloten boeren. Domäne Wachau produceert jaarlijks meer dan 50 verschillende wijnen. Afkomstig uit een dorp of juist een Einzelladen: een wijn van slechts één bijzondere wijngaard. Leden van de Vinea Wachau (de lokale wijnproducenten vereniging) delen hun wijnen in naar karakter, smaak, alcoholpercentage en complexiteit van de wijn. Van eenvoudig naar bijzonder zijn dat: Steinfeder, Federspiel en Smaragd.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen