Skip to main content
Domaine Roc Folassiere l'Agasse Village

Fruit smoothie 5.0

Domaine Roc Folassiere l'Agasse Village

Oorsprong - Frankrijk 2016 75CL 14,5%

L’Agasse is de naam van een rode Rhônewijn die wordt gemaakt door Michel Chapoutier. Hij wordt gemaakt van gelijke delen syrah en grenache.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Domaine Roc Folassiere l'Agasse Village

L'Agasse is de naam van een rode Rhônewijn die wordt gemaakt door Michel Chapoutier. Hij wordt gemaakt van gelijke delen syrah en grenache. De wijn behoort tot de appellatie Côtes du Rhône-Villages. Over het algemeen wordt deze appellatie nét iets hoger aangeschreven dan de normale Côtes du Rhône. De wijn komt niet in aanraking met hout, maar rijpt 6 maanden op betonnen vaten. Hierdoor blijft de fruitigheid van de wijn behouden. Je proeft aardbei, zwarte bes, rozemarijn, tijm, laurierdrop en zachte tannins.

Lekker bij plateau charcuterie
5.0
  • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
    Een van de beste Côtes di Rhone
Syrah

Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.

Grenache

Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en dieprode rosé. Gaat goed samen met braadvlees en geroosterde groenten.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De wijn komt niet in aanraking met hout, maar rijpt 6 maanden op betonnen vaten. Hierdoor blijft de fruitigheid van de wijn behouden.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14,5%
Soort syrah, grenache
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
M. Chapoutier 18 avenue du Dr Paul Durand, Tain, France Website: www.chapoutier.fr Email: eckert@chapoutier.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Tain-l'Hermitage
Domaine Roc Folassière Tain-l'Hermitage

Domaine Roc Folassière valt onder het uitgebreide portfolio van de biodynamische koning van de Rhône: Michel Chapoutier. Zijn wijnen zijn altijd herkenbaar aan de braille op het etiket. Hij was de eerste ter wereld die dat deed. Michel Chapoutier zat al een tijdje te azen om Domaine Roc Folassière (gelegen vlak bij Avignon) over te nemen. Het domein was jarenlang in handen van een oude wijnboer, wiens kinderen de familieboerderij niet wilden overnemen. Spijtig voor de wijnboer, maar een groot geluk voor Chapoutier, die met zijn neus in boter viel. Het domein bezit namelijk onder andere oude stokken grenache en syrah op een kalksteenbodem. Die stokken leveren lage rendementen op, maar de druiven zijn intens en complex van smaak.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.