Skip to main content
E.Guigal Côte-Rotie La Mouline

Royal red

E.Guigal Côte-Rotie La Mouline

Oorsprong - Frankrijk 2013 75CL

De meest charmante van de drie iconische ‘LaLa-wijnen’. Gemaakt van 89%
syrah met 11% viognier van druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van 75
jaar.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over E.Guigal Côte-Rotie La Mouline

Met een rijpingspotentieel van 20 jaar is La Mouline een van de beroemdste Côte-Rôtie wijnen die er bestaat. La Mouline vormt samen met La Turque en La Landonne de drie iconische 'LaLa-wijnen' van E. Guigal. La Mouline wordt gezien als de meest charmante van de drie. Dit komt mede door de toevoeging van 11% viognier bij de syrah. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 75 jaar. De druiven staan aangeplant op terrassen in de vorm van een amfitheater. Sinds 1971 rijpt deze wijn 42 maanden op nieuw Frans eiken.

Lekker bij Wild en haas
Syrah

Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.

Viognier

Een aromatische, volle witte wijn met lage zuurgraad en zeer bloemige tonen is vaak het resultaat van deze druif. Wordt vaak geblend met chardonnay. Heerlijk bij kip tajine met abrikozen of krab.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De meest charmante van de drie iconische 'LaLa-wijnen'. Gemaakt van 89% syrah met 11% viognier van druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar.
Inhoud 75 Centiliter
Soort syrah, viognier
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
E. Guigal 5, route de la Taquière, 69420, France Website: http://www.guigal.com Email: export@guigal.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2013
94 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2014
96 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Frankrijk, Rhône
E. Guigal Rhône

Het grote en beroemde Rhône-domein E. Guigal werd in 1946 opgericht door Etienne Guigal. Inmiddels is het bedrijf in handen van de derde generatie: Philippe Guigal. Tegenwoordig maakt Guigal zowel wijnen in de noordelijke als de zuidelijke Rhône. Vrij gebruikelijk voor de streek. De belangrijkste wijnkelder bevindt zich in Ampuis binnen de appellatie Côte-Rôtie. Deze uitzonderlijke wijn wordt nog altijd gezien als de specialiteit van het huis, met als paradepaardjes de ‘Brune et Blonde’, Guigal Ampuis en de drie ‘LaLa-wijnen’: La Landonne, La Mouline en La Turque. Allen gemaakt met de druif syrah in de hoofdrol. Dit maakt Guigal de beroemdste Côte-Rôtie-producent ter wereld.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen