Hertenbiefstuk met in port gemarineerde vijg

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten + 6 uur marineren

Ingredienten

  • 4 verse vijgen, in partjes
  • 2 dl Graham’s Natura Reserve Port
  • 4 takjes tijm
  • 4 hertenbiefstukjes à ca. 130 g
  • 8 plakjes serranoham
  • 25 g boter
  • zout, peper
  • 20 g koude boter, in blokjes
  • 1 zakje (biologische) rucola
  • bakpapier

 Bereiding

  1. Doe de vijgpartjes met de port in een schaal. Laat ca. 6 uur marineren. Verdeel de takjes tijm in 8 stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd elk hertenbiefstukje doormidden. Spreid de plakjes serranoham uit op bakpapier op een bakplaat. Verhit 25 g boter. Bak hierin de hertenbiefstukjes in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin. Haal het vlees uit het braadvet (bewaar het braadvet) en leg elk biefstukje op een plakje serranoham. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg er een stukje tijm op. Vouw de ham erover. Bak het vlees ca. 8 minuten in de oven.
  3. Haal intussen de stukjes vijg uit de port. Schenk de port bij het braadvet. Laat deport tot de helft inkoken. Haal de pan van het vuur en klop de blokjes koude boter er in één keer doorheen. Leg de stukjes vijg in de saus.
  4. Leg op elk bord 2 hertenbiefstukjes. Verdeel de stukjes vijg en de saus erover. Garneer met rucola. Lekker met aardappelpuree en spruitjes met amandelschaafsel.

Serveer met aardappelpuree en haricot verts. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

3 Reviews

(24 stemmen)
op=op
11.99
op=op
Catena Malbec La Consulta 75CL

1 Review

(24 stemmen)
15.99

6 Reviews

(24 stemmen)
9.49
6.99

1 Review

(31 stemmen)
26.99

5 Reviews

(14 stemmen)
12.49

Kaarthouders


11.24
(13 stemmen)
31.99

28 Reviews

(128 stemmen)
16.99

Kaarthouders


12.99

1 Review

(52 stemmen)
59.99
Château la Tour Carnet 2010 75CL

9 Reviews

(65 stemmen)
14.49
(13 stemmen)
299.00
Penfolds BIN 128 Shiraz 2012 75CL
Lehmann Weighbridge Unoaked Chardonnay 75CL
Chateau La Tour Carnet 2011 75CL

4 Reviews

(37 stemmen)
18.99
(2 stemmen)
Penfolds Grange 2008 75CL
(2 stemmen)
Penfolds RWT Shiraz 2010 75CL
(2 stemmen)
Penfolds Magill Estate Shiraz 2009 75CL

1 Review

(7 stemmen)
21.99
(5 stemmen)
Penfolds Saint Henri Shiraz 2008 75CL
Penfolds RWT Shiraz 2009 75CL
Penfolds St Henri 2007 75CL
(10 stemmen)
59.99
Penfolds St Henri Shiraz 2009 75CL