Skip to main content
Fritz Wassmer Sommerhalder Bombach Grauer burgunde

Big white 5.0

2e halve prijs

Fritz Wassmer Sommerhalder Bombach Grauer burgunde

Oorsprong - Duitsland 2017 75CL

Sommerhalde Bombach is een ‘Lagenwein’ van Fritz Wassmer. Dat betekent dat de pinot gris druiven uit slechts één bijzonder gunstig gelegen wijngaard komen.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Fritz Wassmer Sommerhalder Bombach Grauer burgunde

Sommerhalde Bombach is een 'Lagenwein' van Fritz Wassmer. Dat betekent dat de druiven uit slechts één bijzonder gunstig gelegen wijngaard komen. In dit geval is de druif grauer burgunder, ook wel bekend als pinot gris. De bodem van Sommerhalde Bombach bestaat uit zand, mergel en leem. Dankzij zijn ligging vlakbij het Zwarte Woud, profiteert de wijngaard van verkoeling in de nacht. Dat zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen. Het resultaat is een prachtige wijn met wit fruit, mooie zuren, specerijen en een lichte rokerigheid.

5.0
  • Nog niet gedegusteerd, heeft normaliter potentieel
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Sommerhalde Bombach is een 'Lagenwein' van Fritz Wassmer. Dat betekent dat de pinot gris druiven uit slechts één bijzonder gunstig gelegen wijngaard komen.
Inhoud 75 Centiliter
Soort grauburgunder
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Duitsland
Contactgegevens Leverancier
Weingut Fritz Waßmer Lazariterstraße 2, Bad Krozingen-Schlatt, Germany Email: mail@weingutfritzwassmer.de Website: www.weingutfritzwassmer.de
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2016
91 punten

Falstaff Wine Guide

Zilveren

Decanter

Ons verhaal

Duitsland, Baden
Fritz Wassmer Baden

In 1998 richtte Fritz Wassmer zijn wijnbedrijf op in het Duitse Baden. Ter plaatse maakt hij wijnen met een knipoog naar Bourgogne. De druiven die hij gebruikt zijn spätburgunder (pinot noir) en chardonnay. Daarnaast gebruikt hij druiven die in Duitsland bekend staan als de ‘Burgunder-druiven’: weisser burgunder (pinot blanc), grauer burgunder (pinot gris) en frühburgunder. Auxerrois, riesling en andere Duitse variëteiten verbouwt hij ook. De laatste jaren is er ruimte voor meer creativiteit in de wijngaard en experimenteert Wassmer er op los met druiven die je eigenlijk eerder in Frankrijk zou verwachten: syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc en zelfs viognier vind je in zijn wijngaarden. Het klimaat van Baden leent zich er uitstekend voor.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen