Likeur
Giffard Créme de Cassis
null - Likeur 70CL 16%
Alles over Giffard Créme de Cassis
Giffard Créme de Cassis is een heerlijke cassislikeur op basis van zwarte bessen die in de Franse Loire streek worden geoogst door middel van duurzame landbouw. Hierdoor zijn de bessen gegarandeerd van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een frisse smaak.
De oorsprong van Giffard ligt in 1885 toen Émile Giffard een likeur had ontwikkeld als medicijn tegen de zomerse hitte. Vijf generaties later worden er altijd nog hoge kwaliteit likeuren geproduceerd. Meng een kleine hoeveelheid Crème de Cassis in een wijnglas met droge witte wijn en zo ontstaat het aperitief Kir of met bruisende wijn voor een Kir Royale.
Giffard Créme de Cassis
70CL - 16%Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Giffard Créme de Cassis
Ons verhaal
Emile Giffard is apotheker in Angers, in de Loirevallei, maar een apotheker als geen ander. Als nieuwsgierige uitvinder en fijnproever doet hij onderzoek naar de digestieve en verfrissende eigenschappen van munt. Zo ontwikkelt hij een zuivere, transparante, verfijnde, witte muntlikeur die hij uitprobeert aan klanten van het naburige Grand Hôtel om hen te verlichten van de hitte. Emile verandert zijn apotheek vervolgens in een distilleerderij en geeft zijn likeur de naam Menthe-Pastille, een verwijzing naar de munt die in die tijd erg populair was. Vijf generaties later produceert het familiebedrijf Giffard nog steeds Menthe-Pastille, Crèmes de fruits, likeuren, guignolets en siropen, met respect voor de kwaliteit die het bedrijf vanaf het begin heeft gedreven.