Skip to main content
Glengoyne 12 Years

Vol & rijk 4.4

Glengoyne 12 Years

Schotland - Malt 70CL 43%

Glengoyne is de traagst gedistilleerde whisky in Schotland. De 12 jaar oude variant is mooi in balans met sherry tonen.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

 • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • Veilig betalen

Alles over Glengoyne 12 Years

Karakteristiek voor Glengoyne is dat men, in tegenstelling tot vele andere single malt Whisky's, enkel warme lucht gebruikt, in plaats van de rook van brandend turf, om de gerst te drogen. Hierdoor komen de andere elementen die zo bepalend zijn voor het karakter van Glengoyne, zoals het water, de gerst, de eik en sherry flavours van de vaten en de zuivere Glengoyne lucht, veel beter tot hun recht.

Smaak toffee, kaneel en sherry
4.4
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Zeer fraaie Glengoyne. Alle karakteristieke smaaktonen van Glengoyne zijn hierin verenigd. Best Glengoyne for money.
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Heerlijke zachte whiskey.
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Wat een geur en smaak uit het glas, het verraad zijn afkomst. Deze distilleerderij neemt zijn werk heel serieus laat een 12 jaar oude smaken waar anderen jaren meer voor nodig hebben.
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Ik miste karakter van een beetje turf, kwestie van smaak.
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 43%
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
Lang Brothers Ltd Dumgoyne, Scotland
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Schotland, Highlands
Glengoyne Highlands
De Glengoyne distilleerderij is gevestigd bij het dorpje Dumgoyne, dat in een idyllische omgeving in de westelijke Hooglanden ligt, een kleine tien kilometer van het veelbezongen Loch Lomond. Er is een overvloed aan kristalhelder water beschikbaar, afkomstig van een riviertje en talloze beekjes. Dit water wordt uit een meertje voor het moutbeslag en de koeling gebruikt. Volgens de overlevering begint de historie van Glengoyne al in 1833. Maar zoals zovele Schotse distilleerderijen heeft ook deze distilleerderij een illegale voorgeschiedenis. Al ver voor die tijd werd hier massaal whisky gestookt, in 1833 was de naam Burnfoot in het jaar 1876 veranderde het in Glen Guin, pas in 1905 kreeg de distilleerderij haar huidige naam Glengoyne, wat betekent "vallei van de wilde ganzen".
 • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.