Oude jenever
Hooghoudt Aged Genever 6 years
Nederland - Oude jenever 70CL 40%
Moutwijn gestookt van gerst, tarwe en rogge, 6 jaar gerijpt op 1st fill sherry Olorosovaten verrijkt met distillaten van framboos, witte druiven, cacao en Hollandse jeneverbes.
De basis van de Hooghoudt Aged 6 jenever zijn granen geselecteerd op hun smaakeigenschappen; gerst om de rijke graansmaak, tarwe voor de frisse smaaktonen en rogge geeft een “spicy” toets aan het geheel. Deze koper gestookte moutwijn heeft daarna 6 jaar gerijpt in oude sherry Olorosovaten. De moutwijn heeft in 6 jaar alle rijke sherry smaken uit het hout getrokken evenals de smaken uit het hout zelf. Na 6 jaar rijping hebben zij de vloeistof geproefd en zijn de botanicals gekozen die de basisvloeistof, tot dan toe een heel goede whisky, nog complexer maken en extra diepgang geeft. Distillaten van framboos en van chardonnay druiven uit het Champagnegebied geven de jenever een fris-fruitige neus. Het distillaat van cacao brengt extra verrijking aan de zwoele sherry Olorosotonen. De Hollandse jeneverbes uit Drenthe, die zij na een jarenlange samenwerking met het Drentse jeneverbesgilde voor het eerst konden gebruiken, geeft kruidige frisheid aan deze unieke jenever. Met botanicals is het pas jenever, en wat voor een jenever, nu al een originele klassieker!
Proefnotitie:
- Geur: Frisfruitige geur van framboos en Hollandse jeneverbes gevolgd door rijke cacaotonen en de geur van sherry Oloroso; krenten, rozijnen, licht geroosterde amandel en tonen van eikenhout.Op de achtergrond een neusje van Cognac door het distillaat van druiven dat het geheel een adellijk tintje geeft. Prachtige balans tussen het frisse fruit en de rijpe fruittonen.
- Smaak: Rijke, rijpe en volle smaak; krenten, rozijnen, geroosterde amandel en de smaak van cacao aan het begin van het palet, daarna heel frisse tonen van framboos en witte druif die de rijke en zwoele basis een heel fris elegant karakter geeft. Erg aangenaam glas, sappig, uitnodigend en met veel vermaak.
Toepassing:
Puur in tasting&nosingglas, in tumbler met een klontje ijs of in de cocktail zoals de “Raspberry Oloroso Smash”.
Raspberry Oloroso Smash:
- 50 ml Hooghoudt Aged 6
- 15 ml limoensap
- 20 ml suikersiroop
- 5 frambozen
- 5 muntblaadjes
- Sodawater of prosecco
- Ijsblokken
Bereiding:
- Doe de frambozen en muntbladjes in een tumbler en stamp ze fijn. Voeg de Hooghoudt Aged 6 , limoensap en suikersiroop toe. Roeren in het glas, voeg ijsblokken toe en top het glas af met sodawater of prosecco. Garneer met verse framboos en takje munt. De zomer in je glas!
- De Hooghoudt Aged 6 doet het ook fantastisch met een stukje chocolade met framboos zoals de Lindt Noir Excellence framboise intense.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
70CL
Alles over Hooghoudt Aged Genever 6 years
Moutwijn gestookt van gerst, tarwe en rogge, 6 jaar gerijpt op 1st fill sherry Olorosovaten verrijkt met distillaten van framboos, witte druiven, cacao en Hollandse jeneverbes.
De basis van de Hooghoudt Aged 6 jenever zijn granen geselecteerd op hun smaakeigenschappen; gerst om de rijke graansmaak, tarwe voor de frisse smaaktonen en rogge geeft een “spicy” toets aan het geheel. Deze koper gestookte moutwijn heeft daarna 6 jaar gerijpt in oude sherry Olorosovaten. De moutwijn heeft in 6 jaar alle rijke sherry smaken uit het hout getrokken evenals de smaken uit het hout zelf. Na 6 jaar rijping hebben zij de vloeistof geproefd en zijn de botanicals gekozen die de basisvloeistof, tot dan toe een heel goede whisky, nog complexer maken en extra diepgang geeft. Distillaten van framboos en van chardonnay druiven uit het Champagnegebied geven de jenever een fris-fruitige neus. Het distillaat van cacao brengt extra verrijking aan de zwoele sherry Olorosotonen. De Hollandse jeneverbes uit Drenthe, die zij na een jarenlange samenwerking met het Drentse jeneverbesgilde voor het eerst konden gebruiken, geeft kruidige frisheid aan deze unieke jenever. Met botanicals is het pas jenever, en wat voor een jenever, nu al een originele klassieker!
Proefnotitie:
- Geur: Frisfruitige geur van framboos en Hollandse jeneverbes gevolgd door rijke cacaotonen en de geur van sherry Oloroso; krenten, rozijnen, licht geroosterde amandel en tonen van eikenhout.Op de achtergrond een neusje van Cognac door het distillaat van druiven dat het geheel een adellijk tintje geeft. Prachtige balans tussen het frisse fruit en de rijpe fruittonen.
- Smaak: Rijke, rijpe en volle smaak; krenten, rozijnen, geroosterde amandel en de smaak van cacao aan het begin van het palet, daarna heel frisse tonen van framboos en witte druif die de rijke en zwoele basis een heel fris elegant karakter geeft. Erg aangenaam glas, sappig, uitnodigend en met veel vermaak.
Toepassing:
Puur in tasting&nosingglas, in tumbler met een klontje ijs of in de cocktail zoals de “Raspberry Oloroso Smash”.
Raspberry Oloroso Smash:
- 50 ml Hooghoudt Aged 6
- 15 ml limoensap
- 20 ml suikersiroop
- 5 frambozen
- 5 muntblaadjes
- Sodawater of prosecco
- Ijsblokken
Bereiding:
- Doe de frambozen en muntbladjes in een tumbler en stamp ze fijn. Voeg de Hooghoudt Aged 6 , limoensap en suikersiroop toe. Roeren in het glas, voeg ijsblokken toe en top het glas af met sodawater of prosecco. Garneer met verse framboos en takje munt. De zomer in je glas!
- De Hooghoudt Aged 6 doet het ook fantastisch met een stukje chocolade met framboos zoals de Lindt Noir Excellence framboise intense.