Ontdek een rijke wereld aan smaken met de dranken van Hooghoudt. Een lekkere frisse mix of een pittige cocktail? Hooghoudt heeft het allemaal. Ook samen met bier maak je heerlijke combinaties. Laat je inspireren en vind jouw favoriete mix. Omdat iedereen op zijn eigen manier geniet.

Hooghoudt Premium Jonge Jenever


Hooghoudt Premium Jonge Jenever is fluweelzacht, met karakter. Een fantastisch zuivere jenever met ongekende smaaknuances. Verfijnd én uitgesproken dankzij een uniek triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Vleugjes vlierbloesem, kardemom en heidehoning maken deze 100% natuurlijke en fluweelzachte jenever onweerstaanbaar. 

Kopstoot met tripel bier

Voor de ultieme Kopstoot drink je Premium Jonge Jenever met een tripel bier. Ga voor een fruitig en kruidig bier met een (licht) moutige en gebrande smaak. Tripel bier heeft dezelfde eigenschappen als de jonge jenever, zonder te overheersen.

Bekijk hier de Hooghoudt Premium

Hooghoudt Kalmoes Beerenburg


Kalmoes Beerenburg is een krachtige bitter, gemaakt met maar liefst 77 kruiden. Het is de fijnste jenever van de Hooghoudt familiedistilleerderij. De smaak is zacht en puur door het karakter van de kalmoeswortel. Deze ontdekking van Hero Jan Hooghoudt is de eigenzinnige variant op de originele Beerenburg-receptuur.


Sinds 1888

Noem ons eigenwijze Groningers, maar alles wat in onze flessen zit, hebben we zelf bedacht en gemaakt. En dat doen we al vier generaties lang. Het begon allemaal in 1888 met onze levenslustige overgrootoma Grietje. Zij stond al experimenterend achter de distilleerketels in een tijd toen vrouwen nog niet eens stemrecht hadden. Grietje Hooghoudt zette daarmee de toon voor wat later onze missie werd: de oneindige zoektocht naar de lekkerste smaken. Daarom zijn we onze recepturen altijd blijven vernieuwen. Elke druppel Hooghoudt vertelt dit verhaal op zijn eigen manier. Gemaakt van ingrediënten die we bij voorkeur uit de regio halen, en die altijd op kwaliteit geselecteerd zijn. Dat doen we al sinds 1888, en als het aan ons ligt, zullen we dat altijd blijven doen.


Het verhaal van Hooghoudt distilleerders begint in 1888 met overgrootoma Grietje

Hooghoudt Oude Graanjenever


Hooghoudt Oude Graanjenever is vol van karakter. Voor deze klassieke jenever gebruiken we een vooroorlogs recept met lekker veel eigen gestookte moutwijn. Een deel daarvan hebben we 17 jaar laten rijpen op eikenhouten Oloroso sherryvaten. De granige moutwijn en lichtkruidige jeneverbes zijn mooi in balans met zachte tonen van hout en vanille. 

Hooghoudt Korenwijn


Hooghoudt Korenwijn is zacht en moutig. Het familierecept bevat, naast een vleugje lichtkruidig jeneverbesdistillaat, extra veel moutwijn. Traditioneel gestookt in een koperen ketel. De combinatie van rogge, tarwe en mais zorgt voor een volgranige, intens krachtige en toch zachte smaak.

Hooghoudt Smaakmakers

Hooghoudt werkt samen met talenten die met dezelfde gedrevenheid als wij op zoek zijn naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Alom bekend of nog net niet doorgebroken, maar altijd eigenzinnig en bevlogen. Zij inspireren ons met verrassende smaakcombinaties in cocktails, mixes, kopstoten of op culinair vlak!

LennartPeterLaurens

Hooghoudt Bruine Jenever


Hooghoudt Bruine Jenever is vol en zwoel van smaak. Naast jeneverbes proef je onder meer kaneel, vanille, zoethout, grapefruit en kandij. De technieken van nu hebben we gecombineerd met onze jarenlange ervaring. Dat maakt een verrassende en eigentijdse jenever.

Mix: Hooghoudt Authentieke Beerenburg

Hooghoudt Authentieke Beerenburg ligt het dichtst bij de receptuur van de allereerste Beerenburg. Een stevige bitter met 74 kruiden, getrokken op onze beste jenever. Rijk en puur van smaak.

Ingrediënten

  • 1/3 Hooghoudt Beerenburg
  • 2/3 Cola
  • Garneren met een halve uitgeknepen citroen

Zo maak je 'm

  1. Schenk de Beerenburg in een Hi-Ball glas gevuld met ijs
  2. Knijp de helft van het sap van een halve citroen uit boven het glas 
  3. Voeg de cola toe

Hooghoudt Zachtbitter


Zachtbitter Kruiden & Honing is een volle, kruidige bitter met 53 kruiden, getrokken op onze beste jenever. Deze likeur onder de bitters is honingzacht van smaak en daardoor heel toegankelijk. In het recept wordt heidehoning gebruikt. Dat maakt Zachtbitter Kruiden & Honing tot een echte verwennerij.

Meer inspiratie

Nog niet uitgelezen? Lees dan meer over jenever. Of bekijk een van de onderstaande artikelen voor meer inspiratie!