Armagnac
Janneau Armagnac 12 Years
Frankrijk - Armagnac 70CL 40%
De jongste eau-de-vie in deze blend van Janneau rijpt 12 jaar in een Franse kelder, wat deze Armagnac een mooie complexiteit geeft. De armagnac wordt uitsluitend gemaakt van Ugni Blanc-druiven en kenmerkt zich door tonen van gedroogd fruit, vanille en gember, en een vleugje Muscatwijn.
Distillatie van armagnac wordt in de winter uitgevoerd en moet, volgens de wet, op 31 maart na de oogst voltooid zijn. Er zijn twee zeer verschillende distillatiemethodes welke wettelijk zijn toegestaan voor de distillatie van armagnac, namelijk continue distillatie en Double Distillation. Bij continue distillatie wordt er gebruik gemaakt van een speciale column still, ook wel Armagnaçais genoemd. Double Distillation methode is een meer complexe methode, waarbij verschillende koperen alambieken worden gebruikt welke alleen het ‘hart’ van de distillatie extraheren en zo de ‘kop’ en ‘staart’ niet worden meegenomen. Het resultaat is een armagnac zo helder als water met duidelijke tonen van fruit, pruim, groene appel en ook aroma’s van vanille.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
70CL
Alles over Janneau Armagnac 12 Years
De jongste eau-de-vie in deze blend van Janneau rijpt 12 jaar in een Franse kelder, wat deze Armagnac een mooie complexiteit geeft. De armagnac wordt uitsluitend gemaakt van Ugni Blanc-druiven en kenmerkt zich door tonen van gedroogd fruit, vanille en gember, en een vleugje Muscatwijn.
Distillatie van armagnac wordt in de winter uitgevoerd en moet, volgens de wet, op 31 maart na de oogst voltooid zijn. Er zijn twee zeer verschillende distillatiemethodes welke wettelijk zijn toegestaan voor de distillatie van armagnac, namelijk continue distillatie en Double Distillation. Bij continue distillatie wordt er gebruik gemaakt van een speciale column still, ook wel Armagnaçais genoemd. Double Distillation methode is een meer complexe methode, waarbij verschillende koperen alambieken worden gebruikt welke alleen het ‘hart’ van de distillatie extraheren en zo de ‘kop’ en ‘staart’ niet worden meegenomen. Het resultaat is een armagnac zo helder als water met duidelijke tonen van fruit, pruim, groene appel en ook aroma’s van vanille.
Ons verhaal
In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau Maison Janneau op in Condom in de Armagnac regio. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar alles in de regio van herkomst plaats vindt.