Skip to main content
Joseph Drouhin Meursault Porusots

Big white

Joseph Drouhin Meursault Porusots

Frankrijk - Chardonnay 2018 75CL 13,5%

Porusot is een verbastering van ‘porroux’, wat ondergrond rijk aan steen betekent. De bodem is dan ook een mengsel van kalksteen, klei en stenen.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Joseph Drouhin Meursault Porusots

Deze 100% chardonnay van Drouhin komt uit de gemeente Meursault in de Côte de Beaune. Om precies te zijn uit de premier cru wijngaard Porusot. De naam is een verbastering van 'porroux', wat ondergrond rijk aan steen betekent. De bodem is dan ook een mengsel van kalksteen, klei en stenen. Hij rijpt 12 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 25% nieuw. Je proeft amandelen, specerijen, citrus, vanille en hazelnoot. Een prachtige Bourgogne met veel lengte en een lange levensduur.

Lekker bij coquilles en kreeft
Chardonnay

Met de chardonnay druif kunnen veel verschillende wijnen worden gemaakt; van subtiele, zeer frisse Chablis tot aan houtgelagerde, rijke, volle wijnen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Porusot is een verbastering van â018porrouxâ019, wat ondergrond rijk aan steen betekent. De bodem is dan ook een mengsel van kalksteen, klei en stenen.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort chardonnay
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Maison Joseph Drouhin 7, Rue d'Enfer, Beaune, France Website: www.drouhin.com Email: maisondrouhin@drouhin.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Bourgogne
Maison Joseph Drouhin Bourgogne

Maison Joseph Drouhin is opgericht in 1880. Het huis bezit wijngaarden verspreid over de Bourgogne in de topregio’s Chablis, Côte de Nuits en Côte de Beaune. Momenteel is het bedrijf in handen van de vierde generatie. Wijnmaakster is Veronique Drouhin. Haar broer Philippe is verantwoordelijk voor de wijngaarden en de oudste broer Fréderic Drouhin is algemeen directeur. Hun vader, Robert Drouhin, kocht in de jaren ’60 de beste wijngaarden van Chablis, die destijds zwaar verwaarloosd waren. Drouhin maakt wijnen van druiven uit hun eigen wijngaarden, maar ook van aangekochte druiven van boeren uit de Bourgogne.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.