Skip to main content
Karl Erbes Riesling Spätlese Feinherb

Sugar honey 5.0

2e halve prijs

Karl Erbes Riesling Spätlese Feinherb

Oorsprong - Duitsland 2018 75CL

Spätlese bevat het Duitse woord spät, wat ‘laat’ betekent. De oude stokken
riesling druiven worden dus laat geoogst. Afkomstig uit de topwijngaard Ürziger
Würzgarten.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Karl Erbes Riesling Spätlese Feinherb

De Mosel-producent Karl Erbes maakt deze wijn afkomstig uit de topwijngaard Ürziger Würzgarten. De oude stokken riesling worden laat geoogst. Spätlese bevat het Duitse woord spät, wat 'laat' betekent. Feinherb slaat op het smaaktype van deze wijn. Het wil zoiets zeggen als 'lieflijk'. Dat betekent dat de wijn nogal wat restsuikers bevat. Om precies te zijn 26 gram per liter. In Duitsland beschouwen ze dit nog als een droge wijn, maar wij Nederlanders vinden dit toch al gauw naar zoet neigen. Maar dan wel met een waanzinnige kwaliteit.

Lekker bij Chinese gerechten
5.0
  • Heerlijke Riesling! Vrij zoete "sugar honey" Riesling die bijzonder goed samen gaat met tappas, sushi, gevogelte, kaas en pastagerechten, etc. We hebben de Erdener Trepchen Spatlese (ook van Karl Erbes) wel eens geprobeerd, maar de Alte Reben (oude wijnstokken) Urziger Wurzgarten is in onze beleving net een tikkeltje lekkerder :)
Riesling

Deze druif kan een wijn maken die varieert van droog tot zoet. Opvallend is altijd de zeer hoge zuurgraad. Een halfzoete Riesling past goed bij Aziatische gerechten of varkensvlees.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Spätlese bevat het Duitse woord spät, wat 'laat' betekent. De oude stokken riesling druiven worden dus laat geoogst. Afkomstig uit de topwijngaard Ürziger Würzgarten.
Inhoud 75 Centiliter
Soort riesling
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Duitsland
Contactgegevens Leverancier
N/A Website: www.moselland.de Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2016
p_92 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2018
92 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Duitsland, Rijnland-Palts
Karl Erbes Rijnland-Palts

Riesling Weingut Karl Erbes Ürzig an der Mosel. De naam van dit domein zegt het allemaal. Riesling is de druif waar het om draait bij Karl Erbes. In het plaatsje Ürzig dat is gelegen aan de rivier de Mosel zijn de bodems gezegend met leisteen. In combinatie met de steile terrassen is dit ideaal voor de aanplant van de riesling druif met zijn lange rijpingsseizoen. Het bedrijf is tegenwoordig in handen van Stefan Erbes, de zoon van Karl die het in 1967 heeft opgericht. Weingut Karl Erbes heeft slechts beschikking over 5 hectare wijngaard. Maar dan wel gelegen op de meest begeerde plekken van de Mittelmosel: Ürziger Würzgarten, Erdener Treppchen en Erdener Prälat.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen