Skip to main content
Klein Constantia Vin de Constance

muscat de frontignan 5.0

2e halve prijs

Klein Constantia Vin de Constance

Oorsprong - Zuid-Afrika 2018 50CL

De beroemdste zoete wijn van Zuid-Afrika. Met natuurlijke restsuikers omdat de muscat de frontignan-druiven laat geoogst worden. Zeer geconcentreerd met citrus, gember en nootmuskaat.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Klein Constantia Vin de Constance

De beroemdste wijn van Zuid-Afrika. Hij werd gedronken door koning Louis XVI, keizer Napoleon Bonaparte en president Thomas Jefferson. Klein Constantia werd omschreven in literatuur van Jane Austen, Charles Dickens en Charles Baudelaire. Het is een zoete wijn met natuurlijke restsuikers omdat de muscat de frontignan-druiven laat geoogst worden. Het sap dat uit de ingedroogde druiven komt heeft een hoog suiker gehalte, maar geen Botrytis. De druiven hebben dus geen edele rotting ondergaan. Vin de Constance rijpt drie jaar lang op eikenhouten vaten. Zeer geconcentreerd met citrus, gember en nootmuskaat.

Lekker bij Tarte tatin
5.0
  • Fantastisch
  • Bijzonder dit. Krachtig, zoet maar niet te zoet.
Muscat de Frontignan

Met deze oude witte druivenras kun je verschillende wijnen maken, van droog tot zoet, van stil tot mousserend, zelfs als versterkte wijn. Droge witte wijnen passen goed bij ssalades of sushi.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De beroemdste zoete wijn van Zuid-Afrika. Met natuurlijke restsuikers omdat de muscat de frontignan-druiven laat geoogst worden. Zeer geconcentreerd met citrus, gember en nootmuskaat.
Inhoud 50 Centiliter
Soort muscat de frontignan
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Zuid-Afrika
Contactgegevens Leverancier
Dourthe 35 Rue de Bordeaux, Parempuyre, France Website: http://www.dourthe.com/ Email: nick.dagley@thienotexport.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

10 keer bekroond
Oogstjaar 2013
Platinum

Decanter

Oogstjaar 2014
94 punten

Vinous

Oogstjaar 2015
p_98 punten

Tim Atkin

s_5 sterren

Platter's Wine Guide

p_94 punten

Wine Advocate

gold

Decanter

p_93 punten

Vinous

p_96 punten

James Suckling

p_93 punten

Wine Spectator

Oogstjaar 2016
94 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Zuid-Afrika, Constantia
Klein Constantia Constantia

Klein Constantia dateert uit 1685 toen Simon van der Stel de meest gunstige locatie koos voor zijn uitgestrekte en vruchtbare boerderij genaamd "Constantia". In 1817 is de toemallige eigenaar Coete overleden waardoor zijn twee zoons het land hebben verdeeld in Groot Constantia en Klein Constantia. Klein Constantia ligt te midden van eeuwenoude bomen en weelderig groen aan de bovenste uitlopers van de Constantiaberg, met een prachtig uitzicht over de Constantia-vallei en False Bay. Het is gelegen tussen 70 meter en 343 meter boven zeeniveau, met een constante zeebries van meer dan 150 meter, blijven de temperaturen koel, waardoor het fruit tijdens het rijpen behouden blijft. Met de oceaan op slechts 10 kilometer afstand, speelt de wind ook een belangrijke factor, vaak belastend de wijngaard en resulterend in een toename van concentratie en smaak in het fruit.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen