Skip to main content
La Chablisienne Chablis Beauroy

Classic white 5.0

2e halve prijs

La Chablisienne Chablis Beauroy

Oorsprong - Frankrijk 2017 75CL

Voller en ronder dan de meeste premiers crus. Je ontdekt appels en peren, maar
ook abrikozen en specerijen. En natuurlijk die kenmerkende mineraliteit van
Chablis.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over La Chablisienne Chablis Beauroy

Beauroy is een van de meest noordelijk gelegen premier cru appellaties van Chablis. Hij ligt aan de linkerkant van de rivier de Serein. De kalkbodem is hier rijk aan stenen. De wijngaarden hebben een ligging op het zuidoosten. Dat geeft extra veel zonuren en dat proef je terug in de wijn. La Chablisienne Chablis 1er Cru Beauroy is wat voller en ronder dan de meeste andere premiers crus. Je ontdekt appels en peren, maar ook abrikozen en specerijen. En natuurlijk die kenmerkende mineraliteit van Chablis.

Lekker bij Oesters en ziltige vis
5.0
  • Heerlijke zachte weg drinker.
Chardonnay

Met de chardonnay druif kunnen veel verschillende wijnen worden gemaakt; van subtiele, zeer frisse Chablis tot aan houtgelagerde, rijke, volle wijnen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Voller en ronder dan de meeste premiers crus. Je ontdekt appels en peren, maar ook abrikozen en specerijen. En natuurlijk die kenmerkende mineraliteit van Chablis.
Inhoud 75 Centiliter
Soort chardonnay
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
La Chablisienne 8 Boulevard Pasteur, CHABLIS, France Website: http://chablisienne.com/en/home/ Email: david@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2015
Brons

Decanter

Oogstjaar 2017
91 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, Chablis
La Chablisienne Chablis

La Chablisienne is een coöperatie uit Chablis opgericht in 1923. Een aantal wijnboeren uit de streek besloten destijds om hun krachten te bundelen en wijnen te maken die typisch waren voor de streek. Dat wil zeggen gemaakt van 100% chardonnay en met veel mineraliteit. Chablis was miljoenen jaren geleden een zee. Door het droogvallen van de zee zijn de schaal- en schelpdieren uitgestorven. Die vind je in de streek nog altijd terug als fossiele resten in de kalkbodem die bekend staat onder de naam Kimmeridge. Tegenwoordig zijn er bijna 300 wijnboeren aangesloten bij La Chablisienne en gezamenlijk maken zij wijn uit alle appellaties van Chablis.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen