Skip to main content
Laurus Côtes du Rhône Blanc
Frankrijk

Big White

Jouw Premium prijs

Laurus Côtes du Rhône Blanc

Frankrijk - Viognier, Roussanne, Marsanne, Grenache blanc 2021 75CL 14%

Deze witte Rhône wijn is een mix van lokale druiven. Hij wordt gemaakt van 28% viognier, 23% grenache blanc, 22% roussanne, 15% marsanne, 7% bourboulenc en 5% clairette.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Laurus Côtes du Rhône Blanc

Frankrijk 2021 75CL

Alles over Laurus Côtes du Rhône Blanc

Deze witte Rhône wijn is een mix van lokale druiven. Hij wordt gemaakt van 28% viognier, 23% grenache blanc, 22% roussanne, 15% marsanne, 7% bourboulenc en 5% clairette.

Deze witte Rhône wijn is een mix van lokale druiven. Hij wordt gemaakt van 28% viognier, 23% grenache blanc, 22% roussanne, 15% marsanne, 7% bourboulenc en 5% clairette. Bij elkaar hebben we dan bijna alle toegestane witte druivenrassen uit de Rhône wel gebruikt. Van iedere druif wordt een aparte wijn gemaakt. In sommige gevallen gerijpt op eikenhouten vaten en soms op roestvrijstaal. Tenslotte wordt de ideale cuvée samengesteld. Hij is rond en romig met meloen, gele appel en gezouten boter. Drink hem bij de borrel, vitello tonnato of gegrilde coquilles.

Druivensoort
Druivensoort
Viognier
Een aromatische, volle witte wijn met lage zuurgraad en zeer bloemige tonen is vaak het resultaat van deze druif. Wordt vaak geblend met chardonnay. Heerlijk bij kip tajine met abrikozen of krab.
Roussanne
Met deze druif worden volle, witte wijnen gemaakt, meestal uit het zuiden van Frankrijk. Vaak in een blend met grenache blanc. Lekker bij vette vis of paté.
Marsanne
De rijke en fruitige smaak van deze druif wordt vaak gebruikt in blends met bijvoorbeeld viognier. Top bij pompoen of de Aziatische keuken.
Grenache blanc
Volle witte wijnen worden gemaakt met deze druif. Gerijpt hebben ze toastachtige, romige aroma's. Prima bij vis, zoals tonijn.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Deze witte Rhône wijn is een mix van lokale druiven. Hij wordt gemaakt van 28% viognier, 23% grenache blanc, 22% roussanne, 15% marsanne, 7% bourboulenc en 5% clairette.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort viognier, roussanne, marsanne, grenache blanc
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Maison Gabriel Meffre 2 Route des Princes d'Orange, GIGONDAS, France Email: gabriel-meffre@meffre.com Website: www.gabriel-meffre.fr
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, 84190 Gigondas
Frankrijk, 84190 Gigondas
Maison Gabriel Meffre Frankrijk, 84190 Gigondas
De geschiedenis van Maison Gabriel Meffre gaat terug tot het jaar 1936. Vanaf dat moment zijn Gabriel Meffre en zijn vrouw de trotse eigenaars van een wijnbedrijf in de Rhône. Ze beginnen met de productie van hun eigen wijnen in Gigondas, maar ze opereren ook als handelshuis. Het wijngaardareaal loopt al snel op tot 800 hectare. Daarmee is Maison Gabriel Meffre op een bepaald moment de grootste producent van AOC wijnen in Frankrijk. Na investeringen in de jaren ’90 in de Languedoc besluit het bedrijf weer terug te gaan naar zijn roots en te focussen op wijn uit de Rhône. Een van de merken waaronder Gabriel Meffre zijn wijnen op de markt brengt is Laurus.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.