Skip to main content
Laurus AOP Gigondas

Royal red

2e halve prijs

Laurus AOP Gigondas

Oorsprong - Frankrijk 2014 75CL 14%

Gigondas is een thuiswedstrijd voor Laurus. De wijnen van Laurus worden namelijk gemaakt door Maison Gabriel Meffre dat al sinds 1936 is gevestigd in Gigondas.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Laurus AOP Gigondas

Gigondas is een thuiswedstrijd voor Laurus. De wijnen van Laurus worden namelijk gemaakt door Maison Gabriel Meffre dat al sinds 1936 is gevestigd in Gigondas. Deze appellatie ligt in de zuidelijke Rhône tussen het wereldberoemde Châteauneuf-du-Pape en de legendarische Mont Ventoux. De wijn wordt gemaakt van 60% grenache met 40% syrah. De syrah rijpt 15 maanden op eikenhouten vaten voordat de uiteindelijke blend wordt samengesteld. Hij is krachtig en donker met bramen, lavendel en peper. Schenk hem bij wildstoof, gevogelte of rood vlees.

Grenache

Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en dieprode rosé. Gaat goed samen met braadvlees en geroosterde groenten.

Syrah

Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Gigondas is een thuiswedstrijd voor Laurus. De wijnen van Laurus worden namelijk gemaakt door Maison Gabriel Meffre dat al sinds 1936 is gevestigd in Gigondas.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort grenache, syrah
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Maison Gabriel Meffre 2 Route des Princes d'Orange, GIGONDAS, France Email: gabriel-meffre@meffre.com Website: www.gabriel-meffre.fr
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

8 keer bekroond
Oogstjaar 2014
92 punten

Vinous

91 punten

Robert Parker

93 punten

Wine Spectator

92 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2015
90-92 punten

Robert Parker

Oogstjaar 2016
90 punten

Robert Parker

Oogstjaar 2017
90-92 punten

Robert Parker

Oogstjaar 2018
93 punten

Robert Parker

Ons verhaal

Frankrijk, 84190 Gigondas
Maison Gabriel Meffre 84190 Gigondas

De geschiedenis van Maison Gabriel Meffre gaat terug tot het jaar 1936. Vanaf dat moment zijn Gabriel Meffre en zijn vrouw de trotse eigenaars van een wijnbedrijf in de Rhône. Ze beginnen met de productie van hun eigen wijnen in Gigondas, maar ze opereren ook als handelshuis. Het wijngaardareaal loopt al snel op tot 800 hectare. Daarmee is Maison Gabriel Meffre op een bepaald moment de grootste producent van AOC wijnen in Frankrijk. Na investeringen in de jaren ’90 in de Languedoc besluit het bedrijf weer terug te gaan naar zijn roots en te focussen op wijn uit de Rhône. Een van de merken waaronder Gabriel Meffre zijn wijnen op de markt brengt is Laurus.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen