Skip to main content
Le Cloitre de Prieuré Lichine

Premium

Royal red 5.0

Premium

Le Cloitre de Prieuré Lichine

Frankrijk - Petit verdot, Cabernet sauvignon, Merlot 2017 75CL 13%

Tweede wijn van Château Prieuré-Lichine Grand Cru Classé uit Margaux. Krachtig en tegelijkertijd elegant met zwarte bessen, bramen, eucalyptus, vanille, sigarenkistjes en veel lengte.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Le Cloitre de Prieuré Lichine

Le Cloître du Château Prieré-Lichine is de tweede wijn van Château Prieré-Lichine. Dit is een Quatrième Grand Cru Classé uit Margaux. Jaarlijks verschilt de samenstelling van de blend van deze wijn. Voor oogstjaar 2012 bestaat deze uit 50% cabernet sauvignon, 45% merlot en 5% petit verdot. Hij rijpt 12 tot 16 maanden op eikenhouten vaten. Hij is krachtig en tegelijkertijd elegant met zwarte bessen, bramen, eucalyptus, sigarenkistjes en veel lengte. Heerlijk bij lamsvlees, gerechten met paddenstoelen of een kaasplank.

Lekker bij lamsvlees en rundvlees
5.0
Druivensoort
Druivensoort
Petit verdot

Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Merlot-gedomineerde linkeroever Bordeauxblend. De tweede wijn van Château Prieuré-Lichine, Quatrième Cru Classé uit Margaux. Het domein kreeg zijn naam enerzijds vanwege de Benedictijner monniken uit Cantenac: ‘Les Prieurs’. Anderzijds van Alexis Lichine. Zijn bijnaam was ‘De Wijnpaus’.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort petit verdot, cabernet sauvignon, merlot
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
SOVEX GRANDSCHATEAUX Rue André-Marie Ampère, Carbon-Blanc, France Website: www.sovex-gc.com Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Cantenac
Château Prieuré-Lichine Cantenac

Château Prieuré-Lichine is een Quatrième Grand Cru Classé uit Margaux. Om precies te zijn uit het dorpje Cantenac. De wijngaarden van Prieuré-Lichine zijn in de 16e eeuw aangeplant door de Benedictijner monniken: de ‘Prieurs’ van Cantenac. In 1951 was het Alexis Lichine, plaatselijk beter bekend als ‘de Wijnpaus’, die het domein in handen kreeg. Hij was een fantastische wijnmaker, proever en schrijver van de beste wijnboeken. In 1972 introduceerde hij ook de tweede wijn van het domein: Le Cloître du Château Prieuré-Lichine. Vandaag de dag is het Château in bezit van de Ballande Groep.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.