Skip to main content
Leffe Bruin

Dubbel 4.6

Per fles

Leffe Bruin

België - Dubbel 30CL 6,5%

Leffe Bruin (6,5%) is een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak van caramel, beide te danken aan de donkergebrande mout.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

 • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • Veilig betalen

Alles over Leffe Bruin

4.6
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Genieten van een lekker koude bruine op mijn balcon. Zeker bij dit warme weer een tractatie
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Een heerlijk biertje waar je echt van moet genieten. Hoewel een Abdijbiertje, het doet zeker niet onder voor een echte Trappist. Ook lekker met een stukje kaas en dan liefst een zachte Brie of Camembert.
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Een voortreffelijk Belgisch abdij-biertje. Helaas in Nederland in 0,30 flesje (in België in 0,33 flesje). Scheelt niet veel, maar toch .....
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Heerlijk bruin bier Lekker bij vlees
 • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
  Donker, lekkete afdronk
Bevat barley and barley products, cereals and their derivatives
Inhoud 30 Centiliter
Alcoholpercentage 6,5%
Ingrediënten Ingrediënten: Water, GERSTEMOUT, Mais, GERST, Suiker, Hop
Allergie-informatie Barley and Barley Products, Cereals and Their Derivatives
Contactgegevens Leverancier
Br. Abbaye de Leffe n.v. Place de l'Abbaye 1 - B-5500 Dinant - Belgie
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

België
Leffe

De Leffe brouwerij kent zijn oorsprong in 1240. Echter tijdens de periode van Karel de Stoute werd de abdij en de brouwerij volledig vernield. In 1466 werd de brouwerij verpacht aan een leek, om de schulden van de abdij te kunnen betalen. De abdij ging helemaal ten onder in 1796 wanneer de abdij werd opgeheven door de Franse Republikeinen. In 1802 werden de laatste eigen delen verdeeld onder de geestelijken. De brouwaktiviteit werd nog doorgezet tot in 1809. In 1952 ontmoette de abt Nys Albert Lootvoet, een brouwer uit Overijse. Om de abdij van Leffe nieuw leven in te blazen, werd er opnieuw begonnen met het brouwen van het Leffe bier. Vanaf 1977 kreeg Albert Lootvoet financiële steun van Artois en werd de productie verplaatst naar Mont-Saint-Guibert. Zo werd het Leffe bier eigendom van Interbrew en later Inbev, doch het bier wordt nog steeds gebrouwen in nauwe samenwerking met de paters van de abdij.

 • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.