Skip to main content
Lourensford The Dome Chardonnay
Zuid-Afrika -25%

Big White

Lourensford The Dome Chardonnay

Zuid-Afrika - Chardonnay 2021 75CL 13,5%

De naam Dome verwijst naar het natuurlijk gevormde amfitheater die de wijngaarden van Lourensford vormen. Deels op hout gerijpte Zuid-Afrikaanse chardonnay uit Somerset West.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Lourensford The Dome Chardonnay

Zuid-Afrika 2021 75CL

Alles over Lourensford The Dome Chardonnay

De naam Dome verwijst naar het natuurlijk gevormde amfitheater die de wijngaarden van Lourensford vormen. Deels op hout gerijpte Zuid-Afrikaanse chardonnay uit Somerset West.

The Dome is een verwijzing naar de top van de Helderberg die een natuurlijk amfitheater vormt voor de wijngaarden van Lourensford. In het Zuid-Afrikaanse Somerset West profiteren de chardonnay druiven optimaal van de warme zon en de verkoelende winden uit de bergen of de nabijgelegen False Bay. Deze volle ronde witte wijn rijpt deels op Franse eikenhouten vaten. Je proeft ananas, gedroogde abrikozen, perzik, grapefruit, cashewnoten en een hint van karamel. Schenk hem bij gebakken zalmfilet of een romige risotto met krab.

Smaak ananas, meloen, citrus en romig
Druivensoort
Druivensoort
Chardonnay
Met de chardonnay druif kunnen veel verschillende wijnen worden gemaakt; van subtiele, zeer frisse Chablis tot aan houtgelagerde, rijke, volle wijnen.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De naam Dome verwijst naar het natuurlijk gevormde amfitheater die de wijngaarden van Lourensford vormen. Deels op hout gerijpte Zuid-Afrikaanse chardonnay uit Somerset West.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort chardonnay
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Zuid-Afrika
Contactgegevens Leverancier
Lourensford Wine Estate Lourensford Road, Somerset West, South Africa Email: ronel.lyons@lourensford.co.za Website: www.lourensford.co.za
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Smaak ananas, meloen, citrus en romig

Ons verhaal

Zuid-Afrika, West kaapstad, Somerset West,
Zuid-Afrika, West kaapstad, Somerset West,
Lourensford Wine Estate Zuid-Afrika, West kaapstad, Somerset West,
Lourensford Wine Estate heeft een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1709. Destijds behoorde het domein nog bij het estate van buurman ‘Vergelegen’ opgericht door Willem Adriaan van der Stel. Inderdaad de zoon van Simon van der Stel, de eerste gouverneur van de Kaapkolonie en tevens naamgever van het wijngebied Stellenbosch. Lourensford ligt overigens iets zuidelijker dan het stadje Stellenbosch in Somerset West, direct gelegen aan het verkoelende False Bay. Sinds 1998 is het estate in handen van de zakenman Christo Wiese. Lourensford beschikt over niet minder dan 4000 hectare gelegen tussen de bergen, waarvan 135 hectare staat aangeplant met druiven. Lourensford beschikt over de modernste wijnmaaktechnieken van Zuid-Afrika. Naast de Lourensford-wijnen wordt hier ook ‘The River Garden’ gemaakt.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.