Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Lourensford

Lourensford

Wijnhuis Lourensford staat bekend als één van de Zuid-Afrikaanse wijnhuizen met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Voor zowel rode als witte wijn haal je voor een goede prijs een heerlijke wijn in huis!

Over het wijnhuis

De Zuid-Afrikaanse Lourensford Estate, opgericht in 1700, is waarschijnlijk één van de allermooiste 'wine estates' ter wereld. Lourensford is gelegen in de Stellenbosch wijnregio, waar van de 4000 hectare land zo’n 130 hectare is aangeplant met wijngaarden.

De kenmerken van het terroir, bieden de mogelijkheid om wijnen van wereldklasse te maken. Met de Franse term ‘terroir’ wordt de combinatie van de bodemsamenstelling, zon, watervoorziening, weer en de hoogte waar de druif groeit bedoeld. Sinds de eerste wijnoogsten in 2003 heeft dit bedrijf dan ook al bijzonder veel prijzen met haar wijnen in de wacht gesleept.

Bekijk alle Zuid-Afrikaanse wijnen

Klimaat

Alleen de kuststreek van Zuid-Afrika is geschikt voor wijnbouw. Daar heerst een mild Middellandse Zeeklimaat, met een verkoelende invloed van de zeewind. Meer landinwaarts is het namelijk te heet en droog. De Zuid-Afrikaanse wijnbouw is voornamelijk gesitueerd in het zuidwesten van het land, nabij Kaapstad.

Door het grote verschil in dag- en nachttemperatuur in Zuid-Afrika ontwikkelen de aroma’s in de druiven zich goed in. Dankzij het stabiele klimaat is de kwaliteit van de wijnen van jaar tot jaar zeer gelijkmatig.

Lees meer over wijn uit Zuid-Afrika
image

Meer lezen?

Nog niet uitgelezen over wijn? Lees dan eens meer over de grootste wijnlanden of lees eens meer over hoe je wijn nou precies proeft! Feestje? Zo leer je hoe je je eigen wijnproeverij houdt.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.