Skip to main content
M. Chapoutier Cornas

Royal red 4.0

2e halve prijs

M. Chapoutier Cornas

Oorsprong - Frankrijk 2015 75CL 13%

Cornas is een van de meest zuidelijk gelegen appellaties van de noordelijke Rhône. Het ligt tussen Saint-Joseph en Saint-Péray. Cornas is altijd rood en gemaakt van syrah.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over M. Chapoutier Cornas

Cornas is een van de meest zuidelijk gelegen appellaties van de noordelijke Rhône. Het wijngebied ligt tussen Saint-Joseph en Saint-Péray. Vanwege zijn warme subklimaat is dit het gebied waar vaak het eerst geoogst wordt in de hele Rhône. De wijnen die hier vandaan komen zijn altijd rood en worden altijd gemaakt van 100% syrah. In deze krachtige wijn van Michel Chapoutier - de koning van de biodynamische wijnbouw - proef je cassis, leer en specerijen: vooral vers gemalen zwarte peper. Dankzij de stevige tannines kunnen de wijnen lang rijpen.

Smaak krachtig, rijk en intens
Lekker bij wild
4.0
  • Niet de allerbeste Cornas maar wel een ruime voldoende.
Syrah

Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Cornas is een van de meest zuidelijk gelegen appellaties van de noordelijke Rhône. Vanwege zijn warme subklimaat is dit het gebied waar vaak het eerst geoogst wordt in de hele Rhône.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort syrah
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
M. Chapoutier 18 avenue du Dr Paul Durand, Tain, France Email: eckert@chapoutier.com Website: www.chapoutier.fr
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2013
91 punten

Vinous

Ons verhaal

Frankrijk, Côtes du Rhône
Mathilde Chapoutier Sélection Côtes du Rhône

Mathilde Chapoutier is een adembenemende verschijning en de dochter van de wereldberoemde wijnmaker Michel Chapoutier uit de Rhône. Haar vader staat bekend als een pionier van de biodynamische wijnbouw. Hij is haar inspiratiebron voor de wijnen die zij op de markt brengt onder de naam Mathilde Chapoutier Sélection. Van aangekochte druiven van boeren maakt ze wijnen met een eigentijdse touch. Op die manier maakt ze wijnen uit verschillende appellaties in Frankrijk, maar inmiddels ook uit beroemde streken in Spanje zoals Rueda en Ribera del Duero. Stuk voor stuk gemaakt om mooie momenten te delen met vrienden. Mathilde Chapoutier is een schoolvoorbeeldvan een nieuwe generatie wijnmakers die is opgestaan in Frankrijk.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen