Skip to main content
M. Chapoutier Lubéron Blanc

Fruit lover 4.0

2e halve prijs

M. Chapoutier Lubéron Blanc

Oorsprong - Frankrijk 2019 75CL

Biodynamische witte wijn uit het zuiden van de Rhône. Gemaakt van grenache blanc, aangevuld met de druiven vermentino, viognier en roussanne. Hij rijpt 5 maanden ‘sur lie’.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over M. Chapoutier Lubéron Blanc

De biodynamische producent Michel Chapoutier maakt in het uiterste zuiden van de Rhône deze Luberon Blanc. Hij is ook verkrijgbaar als rode wijn. Voor de witte variant wordt hij gemaakt van grenache blanc, aangevuld met de druiven vermentino, viognier en roussanne. De wijn rijpt 5 maanden 'sur lie': op zijn gistcellen. Dat geeft hem extra rijkdom en kracht. Hij is bloemig met perzik en tropisch fruit. Schenk deze wijn bij een spinaziesalade met geitenkaas, walnoten en peer. Ook goed bij coquilles op Aziatische wijze bereid.

Smaak bloemig, rond en vol
Lekker bij couscous en krab
4.0
Viognier

Een aromatische, volle witte wijn met lage zuurgraad en zeer bloemige tonen is vaak het resultaat van deze druif. Wordt vaak geblend met chardonnay. Heerlijk bij kip tajine met abrikozen of krab.

Clairette

Clairette druif zorgt voor frisheid en de geur van witte bloemen, appel en grapefruit. In de afdronk proeft men een bittertje. Drink 'm bij een frisse salade.

Grenache blanc

Volle witte wijnen worden gemaakt met deze druif. Gerijpt hebben ze toastachtige, romige aroma's. Prima bij vis, zoals tonijn.

Roussanne

Met deze druif worden volle, witte wijnen gemaakt, meestal uit het zuiden van Frankrijk. Vaak in een blend met grenache blanc. Lekker bij vette vis of paté.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Biodynamische witte wijn uit het zuiden van de Rhône. Gemaakt van grenache blanc, aangevuld met de druiven vermentino, viognier en roussanne. Hij rijpt 5 maanden 'sur lie'.
Inhoud 75 Centiliter
Soort viognier, clairette, grenache blanc, roussanne
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
M. Chapoutier 18 avenue du Dr Paul Durand, Tain, France Website: www.chapoutier.fr Email: eckert@chapoutier.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2017
88 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Frankrijk, Côtes du Rhône
Mathilde Chapoutier Sélection Côtes du Rhône

Mathilde Chapoutier is een adembenemende verschijning en de dochter van de wereldberoemde wijnmaker Michel Chapoutier uit de Rhône. Haar vader staat bekend als een pionier van de biodynamische wijnbouw. Hij is haar inspiratiebron voor de wijnen die zij op de markt brengt onder de naam Mathilde Chapoutier Sélection. Van aangekochte druiven van boeren maakt ze wijnen met een eigentijdse touch. Op die manier maakt ze wijnen uit verschillende appellaties in Frankrijk, maar inmiddels ook uit beroemde streken in Spanje zoals Rueda en Ribera del Duero. Stuk voor stuk gemaakt om mooie momenten te delen met vrienden. Mathilde Chapoutier is een schoolvoorbeeldvan een nieuwe generatie wijnmakers die is opgestaan in Frankrijk.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen