
Classic Red
Mandrarossa Timperosse
Italië - Petit verdot 2020 75CL 13,5%
Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van de Bordeauxdruif petit verdot een ‘monocépage’ gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Met rode bessen, pruimen en salie.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Mandrarossa Timperosse
In Bordeaux wordt de druif petit verdot gezien als de 'peper & zout van de blend'. Je vindt hem in veel wijnen terug, maar vaak in slechts kleine percentages. Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van deze Bordeaux-druif juist een 'monocépage' gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Timperosse rijpt 4 maanden op fles voordat hij op de markt verschijnt. Je proeft petit verdot in zijn puurste vorm: rode bessen, rijpe pruimen, rozemarijn en salie.
Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.
Beschrijving | Siciliaanse 100% petit verdot zonder houtopvoeding. Je proeft deze Bordeauxdruif in zijn puurste vorm: rode bessen, rijpe pruimen, rozemarijn en salie. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Soort | petit verdot |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Gambero Rosso
Ons verhaal
In het zuidwesten van Sicilië bevindt zich de coöperatie Cantine Settesoli. Op een wijngaardareaal van niet minder dan 6000 hectare werken 2300 wijnboeren die ieder met de grootst mogelijke zorg hun druiven verbouwen. In totaal verwerkt Settesoli 27 verschillende druivensoorten, waaronder een aantal inheemse druiven die we alleen tegenkomen op Sicilië. Cantine Settesoli is het moederbedrijf waaronder een aantal grote merken vallen zoals Inycon, Settesoli en Mandrarossa. Letterlijk betekent Settesoli ‘zeven zonnen’. Een verwijzing naar de zeven maanden zon die de druiven krijgen op Sicilië gedurende hun rijpingsseizoen.