Ferm & Stevig
Mandrarossa Timperosse
Italië - Petit verdot 2023 75CL 13,5%
Alles over Mandrarossa Timperosse
Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van de Bordeauxdruif petit verdot een ‘monocépage’ gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Met rode bessen, pruimen en salie.
In Bordeaux wordt de druif petit verdot gezien als de 'peper & zout van de blend'. Je vindt hem in veel wijnen terug, maar vaak in slechts kleine percentages. Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van deze Bordeaux-druif juist een 'monocépage' gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Timperosse rijpt 4 maanden op fles voordat hij op de markt verschijnt. Je proeft petit verdot in zijn puurste vorm: rode bessen, rijpe pruimen, rozemarijn en salie.
Mandrarossa Timperosse
2023 75CL - 13,5%Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie