
Vol & rijk
NIEUW Bijzondere whisky
Mars Tsunuki Edition 2022 Single Malt
Japan - Malt 70CL 50%
Alles over Mars Tsunuki Edition 2022 Single Malt
Let op dit is een artikel met beperkte oplage OP=OP
In het zuidelijke Kagoshima, tussen de bergen Mount Choya en Kurata, ligt de Mars Tsunuki Distilleerderij. Door het hete klimaat en speciaal ontworpen ketels heeft Tsunuki een vollere, zwaardere stijl dan de meeste Japanse whiskies. Een rijke en complexe single malt, doordrenkt met Japans vakmanschap.
Diep in het zuiden van Japan, in het schilderachtige Kagoshima, ligt de Mars Tsunuki Distilleerderij – een verborgen parel tussen de bergen Mount Choya en Kurata. Sinds de opening in 2016 benut deze distilleerderij de natuurlijke rijkdom van de regio: zuiver bergwater en een klimaat met hete, vochtige zomers en koude winters, perfect voor het rijpen van whisky. Wat Tsunuki onderscheidt, is de unieke distilleertechniek. In tegenstelling tot de Komagatake distilleerderij van Mars, zijn de ketels hier anders ontworpen. De ui-vormige wash still en rechte spirit still, beide met een lagere nekhoek, zorgen voor een vollere en zwaardere single malt met een rijk en complex karakter. Tsunuki is een eerbetoon aan Japans vakmanschap, waarin traditie en innovatie samenkomen.
Mars Tsunuki Edition 2022 Single Malt
70CL - 50%Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Mars Tsunuki Edition 2022 Single Malt
Ons verhaal
De uit Japan afkomstige Mars-distilleerderij heeft een bijzondere geschiedenis. Voordat er whisky werd geproduceerd, lag de focus op Shochu (Japanse brandewijn). De daling van de vraag naar Shochu in de jaren tachtig dwong de Shinshu distilleerderij om in 1992 de deuren te sluiten, totdat deze in 2011 weer open ging en de focus verschoof richting whisky. De Shinshu distilleerderij heeft een uitzonderlijke geografische ligging, waardoor de whisky een uniek karakter krijgt. De distilleerderij ligt 800 meter boven de zeespiegel in een regio met een ruw klimaat en toegang tot bronnen van zuiver water dat al eeuwenlang door de berg wordt gefilterd. Mars heeft sinds 2016 een tweede "Tsunuki"-distilleerderij en een rijpingkelder op het eiland "Yakushima".