Skip to main content
Mazzei Zisola Doppiozeta

Royal red

2e halve prijs

Mazzei Zisola Doppiozeta

Oorsprong - Italië 2016 75CL

Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei. Na 16 maanden houtrijping is deze Siciliaanse nero d’Avola krachtig met donker fruit en een pepertje.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Mazzei Zisola Doppiozeta

De Toscaanse producent Mazzei heeft ook een domein in het Siciliaanse Noto: Zisola. Noto is het epicentrum van de druif nero d'Avola, die inmiddels ook buiten Sicilië staat aangeplant. De naam Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei, geschreven met dubbel Z. De wijn rijpt 16 maanden op Franse eikenhouten vaten. Hij is mannelijk en gespierd met donker fruit, ronde tannines en een pepertje. Heerlijk bij rosbief, stoofschotels of oude kaas.

Lekker bij rosbief , stoofschotel en oude kaas
Nero d'avola

Geeft wijnen in zeer verschillende stijlen, van sappig tot behoorlijk stevig. Aroma's van granaatappel en tabak kom je altijd tegen in deze wijnen. Prima bij een runderstoofschotel.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei. Na 16 maanden houtrijping is deze Siciliaanse nero d'Avola krachtig met donker fruit en een pepertje.
Inhoud 75 Centiliter
Soort nero d'avola
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Zisola Contrada Zisola, Noto, Italy Website: https://www.mazzei.it/ Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

10 keer bekroond
Oogstjaar 2014
2 bicchieri

Gambero Rosso

Oogstjaar 2015
92 punten

Falstaff Wine Guide

Oogstjaar 2016
91 punten

Vinous

91 punten

Falstaff Wine Guide

91 punten

James Suckling

Oogstjaar 2017
91 punten

Wine Spectator

Gouden

Decanter

92 punten

Falstaff Wine Guide

90 punten

James Suckling

92 punten

Vinous

Ons verhaal

Italië, Sicilië
Mazzei (Sicilië) Sicilië

In 2003 startte de beroemde Toscaanse producent Mazzei een ambitieus project in Sicilië: Zisola. Mazzei erkende het potentieel van het grootste eiland van de Middellandse Zee en kocht dit domein van 50 hectare gelegen in het zuidoosten van het eiland. Eén van de gebouwen van het domein kijkt uit over het stadje Noto, het epicentrum van de druif nero d’avola. Zisola beschikt over 350 eikenhouten vaten voor de opvoeding van vier verschillende rode wijnen. Ze maken ook een witte wijn van lokale druiven. Maar wijn is niet het enige wat er wordt gemaakt. Er wordt ook olijfolie geproduceerd, diverse soorten citrus en amandelen.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen