
Royal red
2e halve prijs
Mazzei Zisola Doppiozeta
Oorsprong - Italië 2016 75CL
Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei. Na 16 maanden houtrijping is deze Siciliaanse nero d’Avola krachtig met donker fruit en een pepertje.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Mazzei Zisola Doppiozeta
De Toscaanse producent Mazzei heeft ook een domein in het Siciliaanse Noto: Zisola. Noto is het epicentrum van de druif nero d'Avola, die inmiddels ook buiten Sicilië staat aangeplant. De naam Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei, geschreven met dubbel Z. De wijn rijpt 16 maanden op Franse eikenhouten vaten. Hij is mannelijk en gespierd met donker fruit, ronde tannines en een pepertje. Heerlijk bij rosbief, stoofschotels of oude kaas.
Geeft wijnen in zeer verschillende stijlen, van sappig tot behoorlijk stevig. Aroma's van granaatappel en tabak kom je altijd tegen in deze wijnen. Prima bij een runderstoofschotel.
Beschrijving | Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei. Na 16 maanden houtrijping is deze Siciliaanse nero d'Avola krachtig met donker fruit en een pepertje. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Soort | nero d'avola |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Gambero Rosso
Falstaff Wine Guide
Vinous
Falstaff Wine Guide
James Suckling
Wine Spectator
Decanter
Falstaff Wine Guide
James Suckling
Vinous
Ons verhaal
In 2003 startte de beroemde Toscaanse producent Mazzei een ambitieus project in Sicilië: Zisola. Mazzei erkende het potentieel van het grootste eiland van de Middellandse Zee en kocht dit domein van 50 hectare gelegen in het zuidoosten van het eiland. Eén van de gebouwen van het domein kijkt uit over het stadje Noto, het epicentrum van de druif nero d’avola. Zisola beschikt over 350 eikenhouten vaten voor de opvoeding van vier verschillende rode wijnen. Ze maken ook een witte wijn van lokale druiven. Maar wijn is niet het enige wat er wordt gemaakt. Er wordt ook olijfolie geproduceerd, diverse soorten citrus en amandelen.