Skip to main content
Mortlach 12 Years

Vol & rijk 4.6

Mortlach 12 Years

Oorsprong - Schotland 70CL 43,4%

Deze 12 jaar oude Single Malt Scotch Whisky is dubbel gerijpt in zowel Europees als Amerikaans eikenhout om het kenmerkende rijke en robuuste karakter te versterken dat de Mortlach-whisky's legendarisch maakt.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Mortlach 12 Years

Opgericht in 1823. Mortlach was de eerste legale distilleerderij in Dufftown, het hart van Speyside. Al 190 jaar een geheim onder de whiskygenieters over de hele wereld. Dave Broom, zeer bekend whiskyschrijver, gaf Mortlach de bijnaam: 'The Beast of Dufftown'. Dit vanwege zijn robuuste, gespierde en rijke karakter. Gemaakt op basis van het zeer unieke 2.81 destillatieproces dat ontwikkeld is door Alexander Cowie in 1896 en dat momenteel nog steeds gebruikt wordt. Mortlach 12 is een ode aan onze kleinste maar meest essentiële still, de 'Wee Witchie'. Zoet en kruidig. Noten van demerarasuiker, donkere chocolade, kersenjam en lichte tabak, zijn de klassieke kenmerken van de vlezigheid van Mortlach. Deze 12 jaar oude single maltwhisky drink je puur of met een beetje ijs.

4.6
  • Maar 4 sterren omdat ik eigenlijk wat meer houd van steviger (peated) whisky maar deze toch eens wilde proeven. Deze 12 jaar oude Mortlag komt redelijk zoet binnen met tonen van perzik en gedroogd fruit. Eigenlijk ook best wel eens lekker. Het fruitige ijlt nog een poosje na. Proefde ik daar nu een bittertje? Best okay
  • Heerlijke whiskey. Zacht, een tikkie zoetig. Zeker geschikt voor een beginnende whiskey drinker.
  • De smaak is super. Heerlijke whisky in een prachtige fles
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 43,4%
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
DBBV Molenwerf 12, 1014 BG, NL
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Schotland, Speyside
Mortlach Distillery Speyside

Mortlach, opgericht in 1823 was de eerste legale distilleerderij in Dufftown, het hart van Speyside, en tot op de dag van vandaag is het het best bewaarde geheim van 190 jaar: Mortlach geeft Speyside een gedurfde smaak. In een regio die algemeen bekend staat om zijn zachtere, zachtere whisky-stijl, overbrugt de uitzonderlijke smaak van Mortlach de kloof tussen zacht en rokerig. Mortlach, een 190-jarig geheim onder whisky-kenners over de hele wereld, heeft de bijnaam 'The Beast of Dufftown' gekregen van Dave Broom vanwege zijn robuuste, gespierde en rijke karakter, gecreëerd door het zeer unieke 2.81 distillatieproces - een geweldige prestatie op zich.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen