Skip to main content

Ontspannen in hop, gerst en gist:


Bierspa

gerst
gerst

Bier bestaat natuurlijk al eeuwen. Er zijn dan ook al een hoop bier trends de revue gepasseerd.Tegenwoordig kunnen we een trend van een hele nieuwe dimensie aan deze geschiedenis toevoegen: de bierspa. Say what? Inderdaad, een spa waarbij jij je onderdompelt in een bad vol bier. Uiteraard maak je de ervaring helemaal compleet met een koud glas bier in je hand.

WAT IS EEN BIERSPA?

In landen als Tsjechië, Oostenrijk, Spanje en in de staat Oregon (Verenigde Staten) popt de ene na de andere bierspa uit de grond. Soms badder je in een combinatie van water en bier, een andere keer ontspan je in een kuip met water waar bier ingrediënten aan toegevoegd zijn.

Naast gist, hop en gerst, worden soms ook stimulerende en natuurlijke kruiden zoals kaneel toegevoegd. Daarnaast zijn er vaak massages te boeken of laat jezelf bijvoorbeeld wrappen in lakens doordrenkt met hop en kruiden. Dat schijnt een heerlijke, ontspannende werking op je lichaam te hebben!

BIER, HUID EN HAAR

Maar waarom moet je jezelf overspoelen met bier en andere kruiden? Daarvoor zijn genoeg argumenten, zoals het ontstressen van je spieren en het ontgiften van je lichaam. Daarnaast heb je vast al eens gehoord van het positieve effect van bier op je huid en haar. Het hoge kiezelhoudende gehalte van hop helpt bij het ontstoppen van de poriën en een betere vitaliteit.

Kan jouw huid wel een oppepper gebruiken? Op naar de bierspa! Een bierbad verwijdert namelijk giftige stoffen van de huid en de vitamine-B in biergist stimuleert huidvernieuwing. Ook kom je met zacht en glanzend haar thuis. Genoeg redenen om eens bierspa te bezoeken!

De B-vitamines in biergist zijn een heerlijke oppepper voor je huid.

Nu je alle voordelen van een bierspa kent, wil je natuurlijk weten waar je zo snel mogelijk naartoe moet voor zo’n verwendag. Helaas zijn er in Nederland nog geen bierspa’s (gat in de markt?). Maar mocht je binnenkort in een van deze landen zijn, mis dan niet de kans om een heus bierbad te nemen.

  • Tsjechië heeft een bekende biercultuur. Vooral te danken aan de stad Pilsen, waar pils oorspronkelijk vandaan komt. Bij die cultuur hoort nu dus ook de bierspa. In Praag vind je bijvoorbeeld Pivní lázně Bernard en Beer Spa.

  • IJsland staat sowieso al bekend om spa’s en baden, dus ook daar mag een bierspa niet ontbreken. Bezoek Bjórböðin als je door dit mooie land reist.

  • In Oostenrijk combineer je een bierbad met een intensieve dag skiën in Seefeld in Hotel Diana.

  • Iets verder van huis, in de staat Oregon in de Verenigde Staten, vind je Hop in the Spa. Ook hier geniet je van verschillende bierbaden en massages.

We zijn benieuwd hoe jij een bierspa ervaart. Kom je echt als herboren boven water(of bier) door de werking van hop, gist, gerst en andere kruiden? Je kunt het ook eens thuis proberen door een beetje bier toe te voegen aan je bad. Experimenteren maar!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.