Cranberry Whisky Sour
Deze Cranberry Whisky Sour is allesbehalve saai. Fris, zuur, een tikje stoer en heerlijk romig. De perfecte mix van fruitig en whiskykarakter. Met zijn romige schuimlaag en verrassende kick weet deze cocktail gegarandeerd indruk te maken.
5 min bereiden
8 ingrediënten
2 glazen
200 kcal per glas
€4,29 per glas
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 6-8 ijsblokjes
- 120 ml The Singleton 12 Years
- 175 ml cranberrysap
- 1 eiwit
- evt. ± 6 druppels Angostura bitters
- 1 tl gedroogde rozenblaadjes (optioneel)
- 6 cranberry’s, vers of diepvries
cocktailshaker, martiniglazen, prikkers
Zo maak je 'm
- Pers de citroenen uit en meet 50 ml sap af. Doe de ijsblokjes, citroensap, Singleton whisky, cranberrysap en het eiwit in de shaker en schud minimaal 30 sec. goed en krachtig tot het flink schuimt.
- Verdeel de sour zonder het ijs over de glazen. Druppel er wat Angostura bitters over. Garneer met de rozenblaadjes en een prikker met cranberry’s. En weet: zonder rozenblaadjes gaat het feestje ook door, hoor.
Cocktailpakketten
Om het nog makkelijker te maken om een heerlijke cocktail te bereiden hebben we kant-en-klare cocktailpakketten voor je samen gesteld. Met én zonder alcohol!
Bekijk alle cocktailpakketten >
toost& magazine
toost& is een magazine met handige tips, inspirerende verhalen en maakbare recepten voor liefhebbers van mooie wijnen, bieren, whisky en andere sterke én alcoholvrije dranken. Je kunt nu ook het magazine gemakkelijk digitaal lezen!
Cocktails uit toost&
Ontdek alle cocktailrecepten uit toost& magazine! Van feestelijke kerstcocktails en warme herfstdrankjes tot frisse voorjaarscreaties en zomerse mixen. Laat je inspireren en shake elk seizoen iets verrassends!