Skip to main content

Recept en inspiratie


Dirty Martini

Dirty Martini

Als deze cocktail echt zo dirty was, zat ‘ie niet in zo’n chique glas. Maken dus. Maar vies worden kun je wel, want je gaat olijven pletten. Deze geplette olijven zijn de reden dat een Dirty Martini zo troebel is. Én waarom die zo lekker is. Want vermouth is een echte aperitiefdrank en olijven een typisch aperitiefhapje. En een en een is twee.

DIRTY MARTINI: DE GESCHIEDENIS

De Dirty Martini is een variant op de Vodka Martini, waarvan wordt gezegd dat de oorsprong bij de Russen ligt. Die zouden augurkensap hebben toegevoegd aan hun Vodka Martini’s om van de kater af te komen. Toen dit een keer niet voorhanden was, werd dit net zo makkelijk omgeruild voor olijvensap. In de loop van de vorige eeuw werd de hoeveel vermouth in een Martini cocktail steeds verder verlaagd. Uiteindelijk werd hij vastgesteld op 5:1, vijf delen vodka, een deel vermouth.

DIRTY MARTINI RECEPT

dirt martini met olijf in martiniglas

Ingrediënten

  • 50 ml Vodka
  • 10 ml Noilly Prat Dry Vermouth
  • 10 ml sap van mediterrane olijven
  • 2 groene olijven

Zo ga je te werk:

  1. Plet de olijven met een stamper op de bodem van een mixglas. 
  2. Voeg de Noilly Prat en de Vodka toe.
  3. Roer dit met wat ijsblokjes en giet door een zeef in een couplette of Martini glas.

Tip: garneer met een paar groene olijven aan een prikker.

AAN DE SLAG

Een Dirty Martini maak jij nu in een handomdraai. Heb je de smaak te pakken en wil je meer cocktails maken? Neem eens een kijkje op de cocktails pagina en probeer verschillende soorten cocktails uit. Mixen maar!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.